Kärtsy totuuden perässä – Perjantaibiisinä soi tänään Waltari

23.1.2015 09:37

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan joka perjantai esille yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään kunnian saa metallikonkari Waltari kolmanneltatoista levyltään poimitulla Only The Truth.

Kärtsy Hatakan johtama Waltari julkaisee helmikuun lopussa kolmannentoista studioalbuminsa You Are Waltari. Kokoonpanoaan useaan otteeseen muuttanut Waltari on perustettu 1980-luvun lopulla.

Ratkaistakseen kokoonpano-ongelmat, Hatakka perusti Waltari-kollektiivin. Yhtyeen jäsenmäärä on nykyään seitsemän. Kiertueille ja keikoille osallistuvat he, joiden kalenterissa on parhaiten tilaa. Samaa periaatetta sovelletaan levyjen tekoon.

− Kollektiivi-Waltarin ideologiaan kuuluu, että kuka tahansa voi esittää yhtyeen jäsenille omia ideoitaan ja musiikki asetetaan etusijalle henkilökohtaisten egotrippailujen sijaan. Kyseessä onkin koko elämän kattava ja enemmän henkiseen hyvinvointiin keskittyvä elämäntyyli ja elämäntapakollektiivi, jossa jokainen yhtyeen jäsen voi toimia ja osallistua omalla tavallaan, tiedotteessa todetaan.

Waltari-kollektiivin jäsenistö tätä nykyä: Kärtsy Hatakka (laulu, basso ja koskettimet), Jariot Lehtinen (kitara), Sami Yli-Sirniö (kitara), Kimmo Korhonen (kitara), Nino Silvennoinen (kitara), Ville Vehviläinen (rummut) ja Jani Hölli (koskettimet).

Perjantaibiisi: Waltari − Only The Truth

(Kuva: Minna Annola)

Lisää luettavaa