Kate Bushin ja Peter Gabrielin yhtyeissä soittanut basisti John Giblin on kuollut – äänitti myös muun muassa Paul McCartneyn ja Eric Claptonin kanssa

17.5.2023 21:34

Basisti John Giblin on kuollut 71-vuotiaana. Muusikon kerrotaan menehtyneen 14. toukokuuta pitkäaikaiseen sairauteen.

Skotlannista kotoisin ollut Giblin aloitti työskentelyn Kate Bushin kanssa 1980-luvulla ja yhteistyö jatkui aina vuoteen 2014 saakka. Giblin soitti kaikkiaan kuudella Bushin albumilla. Ennen Bush-yhteistyötä Giblin äänitti ja kiersi Peter Gabrielin kanssa.

Sessiomuusikkona Giblin soitti muun muassa Paul McCartneyn, Elton Johnin, Phil Collinsin ja Eric Claptonin levytyksillä. Monipuolinen muusikko soitti myös Simple Mindsissa useamman vuoden 80-luvun lopulla. Hiljattain Giblin oli tehnyt yhteistyötä brittiläisen Osibisan kanssa.

”Kaikki rakastivat Johnia”, Bush kirjoittaa kotisivuillaan. ”Hän oli hyvin kaunis mies kaikissa sanan merkityksissä. Kaikki halusivat työskennellä hänen kanssaan, koska hän oli niin suuri lahjakkuus ja kaikki halusivat olla hänen ystäviään, koska hän oli niin ihana ihminen.”

”Rakastin Johnia suuresti”, Bush jatkaa. ”Hän oli yksi rakkaimmista ja läheisimmistä ystävistäni yli 40 vuoden ajan. … Rakastin hänen kanssaan työskentelyä, ei vain siksi koska hän oli niin erityislaatuinen muusikko vaan siksi, että hänen kanssaan oli niin tolkuttoman hauskaa. Nauroimme usein niin reippaasti, että kykenimme vain istumaan aloillamme ja ulvomaan naurusta.”

Lisää luettavaa