Katso kuvia Helldonen komeasta startista – lavalla uusia levyjä työstävät The 69 Eyes ja Paradise Lost

30.12.2014 13:46

HIMin tutusti isännöimä Helldone-festivaali tärähti käyntiin Helsingin Tavastialla maanantaina 29. joulukuuta. Avausillan päänimet olivat harvemmin viime aikoina esiintynyt The 69 Eyes ja brittiläinen doom/goottilegenda Paradise Lost. Iltama merkitsi kaiken muun ohella ns. mukavaa jälleennäkemistä, sillä tämä yhtyekaksikkohan on kiertänyt takavuosina yhdessä myös Manner-Eurooppaa.

The 69 Eyes oli kiistämättä todella kovassa iskussa. Bändin settilista oli käytännössä yhtä hittiputkea ja orkesteri saikin hurmokselliset aplodit yli 70-minuuttiseksi venyneen konsertin viimeisen numeron Lost Boysin jälkeen. Stetsoninsa alta tyytyväisenä myhäillyt Jyrki69 ei ollut spiikkituulella – takuulla mietitysti -, mutta ennen Gothic Girliä lausuttu ”welcome to Hellsinki” -toteamus osui ja upposi sitten sitäkin paremmin. Yleisön puolella nimittäin kuuli puhuttavan käytännössä kaikkia muita kieliä paitsi suomea.

– Olemme kirjoittaneet viime aikoina uusia kappaleita, mutta studioon emme ole vielä ehtineet. Toki tiedämme esimerkiksi ensi vuoteen ja seuraavaan albumiin liittyvät aikataulut, mutta niistä enemmän myöhemmin, sanoi kitaristi Timo-Timo ennen konserttia.

Pistokeikalle Helsinkiin lentäneen Paradise Lostin kitarateknisistä ongelmista keikka toimi kiitettävästi. Esimerkiksi raskaasti jyrännyt Pity The Sadness – vuosimallia 1992 – on kaikessa näennäisessä yksinkertaisuudessaan edelleen aivan huima kappale. Se sai myös arvoisensa esittelyspiikin solisti Nick Holmesilta – vapaa suomennos menee jotakuinkin näin: ”Onkos täällä tänään paikalla Swallow The Sunin jäseniä? Ahaa, yhtään kättä ei nouse… Taitavat kaverit olla jo siinä kunnossa, ettei käden nostaminen enää onnistu!”

Myös Paradise Lost on albumipuuhissa. The Plague Within -työnimellä kulkeva pitkäsoitto ilmestyy ensi huhtikuussa.

– Tai no, toivottavasti ilmestyy… Meidän pitää nimittäin ensin miksata levyn kappaleet! Nauhoitukset ovat onneksi jo purkissa, kitaristi Greg Mackintosh kertoi Tavastialla ja jatkoi:

– Tuleva kiekko on hyvinkin monipuolinen ja paikoin todella, todella raskas. Mukana on esimerkiksi vanhan koulun doommetalia ja eräs biisi taas kuulostaa aivan varhaiselta Bathorylta!

Muutamia tapahtumakuvia Soundin Facebookissa.

Lisää luettavaa