Kauko Röyhkä lähtee stand up -kiertueelle – lukee yleisölle ääneen rakastetuimpia Facebook-päivityksiään

1.4.2018 06:00

Kauko Röyhkä on innostunut Facebook-kanavansa saamasta huomiosta siinä määrin, että tuo sosiaalisen median myös konserttisaleihin. Soundin saamien tietojen mukaan Röyhkä lähtee myöhemmin keväällä spoken word -kiertueelle, jossa yleisölle luetaan valikoituja paloja artistin Facebook-viesteistä.

Keikkojen runko noudattaa Facebookista tuttua kaavaa. Aluksi Röyhkä lukee kirjoituksen ja ottaa vastaan kuulijoilta kannustuksia. Mikäli yleisöstä kuuluu soraääniä, Röyhkä käskee häiritsijää suksimaan vittuun ja lukee seuraavan kirjoituksen.

Konsertit huipentuvat performanssiin, jossa Röyhkä ripustaa itsensä yleisön eteen ristille. Taustamusiikin konserteille tarjoaa Uhrijuhla-orkesteri.

”Facebook on kanava, jonka välityksellä kaltaiseni rocktähdet voivat kommunikoida suoraan fanien kanssa. Minusta on helvetin hyvä idea, että tuon Facebookin myös keikoille. Silloin yleisö voi nähdä paremmin, miten omaleimainen ja kuvia kumartelematon artisti olen”, Röyhkän kerrotaan kommentoineen Vkontaktessa.

Röyhkän Facebook-julkaisujen suurimpia hittejä ovat muun muassa ”Tämä keskustelu, joka sai alkunsa Louhimies-jutuistani, on ollut etupäässä ala-arvoista”, ”EN ole sovinisti. EN ole naistenvihaaja. EN ole persu” ja ”Mielenkiintoista nähdä mihin tämä #metoo-hässäkkä oikein johtaa”.

Kiertueen lämmittelijänä toimii Mambasta tuttu Tero Vaara, joka lukee yleisölle suosituimpia keskusteluketjuja Hommafoorumilta. Myöhemmin syksyllä kiertueesta esitetään Aku Louhimiehen ohjaama dokumentti Some on giljotiini.

Lisää luettavaa