Kävipä kerran niin, että Batmaniksi pukeutunut Keith Moon murtautui Mick Jaggerin hotellihuoneeseen ja sai melkein veitsestä

3.10.2021 13:25

Edesmennyt The Who -rumpali Keith Moon on mies, josta lähestulkoon jokaisella 1960- ja 70-luvun rokkarilla on tarinoita kerrottavanaan. Useimmiten nämä tarinat liittyvät miehen yltiöpäiseen sekoiluun ja kaikenkarvaiseen kikkailuun. Niin tälläkin kertaa.

The Rolling Stones -keulakuva Mick Jagger muistelee radiopersoona Howard Sternin haastattelussa, kuinka ”kaistapäinen” rumpali ilmestyi hänen hotellihuoneeseensa keskellä yötä.

”Keith oli täysi mielipuoli”, Jagger sanoo. ”Olin Los Angelesissa hotellissa nukkumassa, ja hän murtautui huoneeseeni Batmaniksi pukeutuneena. Heräsin ja edessäni seisoi Batman maskeineen ja kaikkineen. Tuollaista ei oikein odota näkevänsä keskellä yötä.”

Jagger oli noihin aikoihin varustautunut tunkeilijoiden varalta kättä pidemmällä.

”Minulla taisi olla ainakin veitsi; minulla oli jonkinlainen itsepuolustusväline”, mies toteaa.

Jaggerin puolustautuessa Moon yritti hädissään paljastaa todellisen henkilöllisyytensä. Tilanne eskaloitui kuitenkin tästä vain entisestään, koska rumpalilla oli sama etunimi kuin Rollareiden Keith Richardsilla.

”[Hän huusi:] Se on Keith! Se on Keith!’ Sanoin, ’Et ole Keith, sen kuulee äänestä'”, Jagger jatkaa. ”[Hän sanoi]’Ei kun Keith Moon, Keith Moon!’ ja sitten hän otti maskinsa pois.”

Haastattelun aikana Stern kysyi Jaggerilta myös sitä, miltä The Rolling Stones olisi kuulostanut mikäli sen rumpujakkaralla olisi Charlie Wattsin sijaan istunut Led Zeppelinin John Bonham.

”Kovaäänisemmältä”, Jagger murjaisi.

Lisää luettavaa