Kävipä kerran niin, että Guns N’ Roses auttoi The Cult -laulajaa pakenemaan poliisia – ”Noihin aikoihin meitä pidettiin vaarallisina”

13.6.2021 21:10

The Cult -kitaristi Billy Duffy muistelee iltaa, jolloin Guns N’ Roses auttoi Ian Astburyä pakenemaan poliisia kultaisella 80-luvulla.

Virkavalta oli halukas jututtamaan The Cult -solistia tämän käytettyä väitetysti epäsopivaa kieltä lavalla.

”Se on nimeltään Sunken Garden, paikka San Antoniossa. Se on edelleen olemassa”, Duffy kertoo Appetite for Distortion -podcastille. ”Siellä oli kyttiä lavan sivulla, ja he olivat ilmeisen tarkkana kiroilun kanssa. He varoittivat kielenkäytöstä ja riettaasta käytöksestä lavalla. Se oli kuin jotain 70-luvulta, kuten The Doors -elokuvassa. ’Tapahtuuko tämä oikeasti vuonna 1987?'”

”Guns N’ Roses soittaa keikkansa – he olivat lämmittelijöitä”, Duffy jatkaa. ”Axl tekee mitä Axl tekee joka ilta, päästäen suustaan epäilemättä muutaman kirosanan, muutaman ’runkkarin’ ja sen sellaista. Mitään ei tapahdu. Astbury nousee lavalle, soitamme settimme, eikä hän tapansa mukaan sano yhtäkään kirosanaa. Mutta hänellä on englantilainen aksentti.”

”Tulemme pois lavalta, kun poliisit tulevat backstagelle ja me lukkiudumme pukuhuoneeseemme, sillä olemme kuulleet huhuja, että koppalakeilla on asiaa Ianille, eikä se ole mitään hyvää”, mies muistelee. ”He eivät olleet kuten poliisit nykyään, jotka tulevat sanomaan kuinka paljon he nauttivat esityksestä… noihin aikoihin meitä pidettiin vaarallisina. He siis haluavat Astburyn, ja Ian kiipeää ulos pukuhuoneen ikkunasta lippis päässä, laskeutuu alas ränniä pitkin, hyppää Guns N’ Rosesin kiertuebussiin ja poistuu paikalta heidän kanssaan.”

”He kyselevät, että ’Missä laulajanne on?’ ’Emme tiedä… hän poistui lavalta ja vain katosi.'”, Duffy jatkaa. ”Sitten he sanoivat, että ’Meillä on todisteita, että hän sanoi esityksen aikana sanat’ – ja muistan tämän edelleen – ’Hän sanoi jotain ’kullien imemisestä Amsterdamissa!’ Olin, että ’Oikeasti? Onko se laitonta?'”

Duffy lisää olevansa varma, ettei Astbury tokaissut missään vaiheessa mitään väitetyn kaltaista. Kitaristi epäileekin, että Astburyn sanomiset ymmärrettin väärin tämän aksentin takia.

”Se oli merkillistä”, mies kummastelee. ”Tuollaisia juttuja tapahtui kaiken aikaa, sillä olimme nuoria miehiä… joimme rankasti ja pidimme hauskaa.”

Lisää luettavaa