Kävipä kerran niin, että Motörheadin encore vaarantui Lemmyn pyörryttyä liian monen suihinoton seurauksena – tai niin mies ainakin väitti

AOP

Dangerous Minds -blogissa on julkaistu mitä mielenkiintoisin tarina, jossa muistellaan erästä villiä heinäkuista iltaa Englannin Staffordissa vuonna 1980. Tuolloin laulu- ja soitinyhtye Motörhead saapui esiintymään kaupungissa siajitsevassa Bingley Hallissa. Konsertti ei sujunut täysin vailla ongelmia, sillä encoren toteutuminen vaarantui yhtyeen nokkamies Lemmy Kilmisterin pyörryttyä heti lavan taakse päästyään.

”1980-luvun aikana Motörhead tuli, monien muiden asioiden ohella, tunnetuksi hotellihuoneiden tuhoamisesta”, blogissa kirjoitetaan. ”Rumpali Phil ’Philthy Animal’ Taylor nautti huoneiden hajottamisesta ja mursi kätensä useampaankin kertaan paikkoja väkivalloin järjestellessään.”

Taylor ei tokiaan ollut yhtyeen ainoa, tai edes välttämättä hurjin, juhlija.

”Juuri ennen yhtyeen neljännen albumin, Ace of Spadesin, julkaisua Motörhead toimi pääesiintyjänä Bingley Hallissa Angel Witchin, Mythran, Vardisin ja White Spiritin lämmitellessä noin 10 000 paikalle hoippunutta katsojaa. Lemmy oli tuossa vaiheessa valvonut 72 tuntia yhteen putkeen seksin, viinan ja huumeiden merkeissä. Kun oli aika esiintyä Bingley Hallissa, kitaristi ’Fast’ Eddie Clarke, joka ei todellakaan tavannut sylkeä lasiin, sanoi Lemmylle, että tämä ryyppäsi liikaa.”

”Lemmy selviytyi kuitenkin lavalle, ja Clark ja Taylor esiintyivät vaihteeksi suhteellisen selvinpäin, takahuoneessa tapahtuneesta holtittomasta kokaainin nuuskuttelusta huolimatta. Lemmyn kertoman mukaan hän pyöryi poistuttuaan lavalta ennen encorea ja hänet täytyi elvyttää takaisin esiintymiskuntoon.”

Jopa kaiken nähneet ja kokeneet Clark ja Taylor olivat huolissaan tuhoutumattomana pidetyn kollegansa heikosta hapesta.

”Lopulta Lemmy palasi lavalle ja soitti encoren loppuun. Se, kuinka moni todisti Lemmyn romahdusta, on edelleen epäselvää, mutta bändi oli tapahtuneesta sen verran järkyttynyt, että Lemmy päätti selittää tapaturman lehdistölle ennen keikkaa tapahtuneilla liiallisilla suihinotoilla.”

Lemmy muistelikin iltaa White Line Fever -elämäkerrassaan seuraavasti:

”Keikan jälkeen kerroin lehdistölle pyörtyneeni, koska minulta otettiin saman iltapäivän aikana kolmesti suihin. Suihinotot olivat kyllä itseasiassa ihan totta. Naisia oli kaikkialla, ja siellä oli erityisesti yksi intialainen gimma — hän vastasi kahdesta niistä. Käytävän varrella oli huone, joka oli täynnä tyynyjä ja roikkuvia šaaleja. Se oli kuin joku vitun maltalainen unelma. Niinpä lukitsin itseni sinne hänen kanssaan.”