Kävipä niin hienosti, että 30 vuotta sitten Kaurismäet kuvasivat hevilyhytelokuvan ja Megadeth jäi suomalaiskomeetan jalkoihin

Lisää Stone-asiaa. Kaurismäki ja Megadeth mainittu.

https://www.youtube.com/watch?v=PpaKtQ6BiLw&feature=youtu.be

Stone-saagamme toinen osa on tässä. Ykköstarina löytyy tietenkin täältä.

Niin tosiaan, Stonen kolmekymppisiä pian juhlivan ensisinglen ykkösraita Real Delusion sai tuekseen myös promotionaalisen videon, ja sitähän työstettiinkin maineikkaiden ohjaajien kanssa oikein yötä myöten Helsingin Vanhalla.

Basistilaulaja Janne Joutsenniemi kertoo tuossa yläpuolella aiheesta hieman enemmän, ja varsinainen videohan taas löytyy vähän alempaa.

Real Delusion ilmestyi loppuvuodesta 1987, mutta jo seuraavana keväänä Stone oli ensialbuminsa myötä niin hurjassa iskussa, että Amerikan serkutkin jäivät kakkoseksi.

Tarkemmin sanottuna Stone soitti legendaarisen Lepakon pihamalla Elmun 10-vuotisjuhlissa ja keikka oli (ainakin yllekirjoittaneen mielestä) niin kova, että tapahtuman pääesiintyjä Megadeth ei onnistunut enää oikein säväyttämään Keravan kollien toimituksen jälkeen. Siis vaikka myös Megadeth kuului tuolloin ehdottomiin suosikkiyhtyeisiin.

Stonen Lepakon-setti ei ole osunut silmiin tähän päivään mennessä, mutta Megadethin soittotuokio löytyy Youtubesta. Keikka on mielenkiintoinen muun muassa siksi, että kalifornialaisyhtyeen setistä löytyy mainio The Conjuring -biisi, jota ”born again christian” Dave Mustaine ei ole suostunut esittämään enää vuosikausiin.