Kerromme teille nyt ilouutisen: Nightwishin uusi studioalbumi on valmis

Nightwishin yhdeksäs studioalbumi on valmistunut. Helsingin Finnvox-studiolla perjantaina 10. tammikuuta masteroitu levy seuraa keväällä 2015 ilmestynyttä Endless Forms Most Beautiful -pitkäsoittoa.

Useissa eri studioissa viime vuoden aikana nauhoitetun albumijärkäleen ovat miksanneet yhtyeen luottomiehet Mikko Karmila sekä Tero ”TeeCee” Kinnunen, ja levyn on masteroinut Mika Jussila – erittäin pitkän linjan luottomies toki hänkin.

Helsingin Finnvox-studiolla pitkäsoiton valmista master-kopiota käsissään pitelevä Nightwishin kosketinsoittaja Tuomas Holopainen kertoo seuraavaa:

– Tämän hetken tuntemuksia on vähän hankala kuvailla… No, olo on jossain määrin melankolinen, mutta samaan aikaan myös äärimmäisen tyytyväinen. Tämän tyylinen fiilis on ollut oikeastaan kaikkien Nightwishin levyjen valmistumisen äärellä: tuntuu hirvittävän mukavalta lähteä kotiin pitkän työrupeaman jälkeen, mutta kieltämättä ilmassa on myös eräänlaista mittavasta projektista irti päästämisen haikeutta.

Holopainen on jo aikaisemmin paljastanut, että oikeanlaisen luomisvireen löytäminen otti tällä kerralla ”oman aikansa”.

– Auri-yhtyeen debyyttilevyn (2018) tekeminen aukaisi säveltämisen padot, jos sellaisia nyt oli olemassakaan. Kun sai työskentellä tietyn aikaa jonkun tyystin erilaisen jutun äärellä, tuntui aivan mahtavalta palata Nightwishin maailmaan. Itse asiassa, muistan ihan konkreettisesti hienon hetken vuonna 2018 tekemämme Decades-rundin varrelta, kun mieleen nousi sellainen ”onpa siistiä, kohta pääsee taas kirjoittamaan uutta Nightwish-materiaalia” -tuntemus.

Nightwishin keväällä ilmestyvän studioalbumin tarkemmat informaatiot pysyvät toistaiseksi salamyhkäisyyden verhojen takana, mutta näitä odotettuja tietoja ei tarvitse onneksi odotella kovin kauan… Soundi palaa asiaan!