Kerry King reagoi Slayerin lopettamispäätökseen kiukkuisesti: Minulta vietiin elinkeino

6.1.2023 16:53

Entinen Slayer-kitaristi Kerry King kertoo Metal Hammerin tuoreessa haastattelussa, ettei ottanut yhtyeen lopettamispäätöstä aikanaan vastaan erityisen hyvillä mielin. Hänen mielestään ratkaisu oli ”ennenaikainen”.

Aihe nousi esiin kun kitaristilta kysyttiin, millaisia tuntemuksia lopettamispäätös hänessä tuolloin herätti.

”Kiukkua… mitä muutakaan?” King sanoo. ”Se oli ennenaikaista. Ja syy miksi sanon ennenaikaista, johtuu siitä, että lapsuuteni sankarit soittavat edelleen! Kykenen ja haluan soittaa edelleen, mutta tuo elinkeino vietiin minulta.”

”Mutta, ei sitten kai muuta kuin kohti seuraavaa lukua”, King jatkaa. ”Olimme maailman huipulla, eikä siellä lopettamisessa oli mitään väärää, se on hyvä tapa poistua areenoilta. Joten bravo sen suhteen. Mutta kaipaanko soittamista? Kyllä, ehdottomasti.”

Thrash-legenda soitti viimeisen keikkansa 30. marraskuuta 2019 Los Angelesin Forumilla. King sanoo koko kokemuksen olleen henkisesti kova paikka.

”Kaikki noista keikoista harmittivat! Kävimme kaikissa eri paikoissa ja kaupungeissa missä meillä oli historiaa. On harmillista ajatella, että ’en tule enää näkemään kavereita siellä.’ Sitä kävi näissä eri maissa tietäen aina näkevänsä tuttuja, ja paikallekin tuli mentyä hyvissä ajoin. En ole nähnyt heitä nyt kolmeen vuoteen. Se on perseestä. Ja sama juttu fanien kannalta. Slayerilla on iso merkitys faneilleen, ja he merkitsevät paljon meille. Tiedän, että tulen näkemään vielä näitä ihmisiä, mutta Slayerin puuttuminen jättää moniin suuren tyhjiön.”

Kitaristi vakuuttelee muualla haastattelussa, että hänen edelleen nimetön sooloprojektinsa ei tule tuottamaan Slayer-faneille pettymystä. ”Jos tuntee työni, tietää miltä se tulee kuulostamaan”, King toteaa.

Lisää luettavaa