Kesällä Suomeen saapuva Toto juhlistaa 40-vuotista uraansa tulevalla albumilla

Toto juhlistaa 40-vuotista taivaltaan uuden musiikin voimin. Kesällä Suomeen minikiertueelle saapuva AOR-suuruuden kitaristi Steve Lukather paljasti Backstage Axxessin haastattelussa bändin nauhoittavan parhaillaan uutta albumia ja suunnittelevan pitkää kiertuetta juhlavuoden kunniaksi.

– Olemme työskentelemässä uuden materiaalin kimpussa 40-vuotisjuhlamme kunniaksi. Olemme tekemässä uutta musiikkia ja suuntaamassa kiertueelle, Lukather kertoo jutun alta löytyvällä videolla.

Lukather paljastaa, että Toton tänä vuonna starttaava 40-vuotisjuhlakiertue tulee kestämään kahden vuoden ajan. Lukather tapaa videolla yllättäen Toton entisen solistin Bobby Kimballin, joka jätti yhtyeen sen hajottua vuonna 2008. Kimball ei enää palannut uudelleenkasattuun Totoon, kun yhtye palasi parrasvaloihin vuonna 2010 vain kaksi vuotta hajoamisensa jälkeen.

Lukather ei kuitenkaan kanna kaunaa entiselle bändikaverilleen. Kitaristilegenda ei ollut tavannut Kimballia seitsemään tai kahdeksaan vuoteen. Hänen mukaansa media on ymmärtänyt heidän välinsä väärin ja yrittänyt väittää, että miehet vihaisivat toisiaan.

– Rakastan häntä eikä minulla ole mitään pahaa häntä kohtaan. Rauhaa ja rakkautta. Alan olla liian vanha kantamaan kaunoja – en ole sellainen ihminen, Lukather kuvailee.

Toton viimeisin albumi XIV julkaistiin vuonna 2015. Yhtye nähdään tulevana Haminassa Rockin’ Bastioni -festivaalilla, Tammisaaren Stallörinpuistossa Juli Festivalenilla ja Joensuun Laulurinteellä Hector & His Power Bandin kanssa. Tammisaaressa konkareiden lisäksi esiintyy myös ruotsalainen Bo Kaspers Orkester.

28.7. Hamina, Rockin’ Bastioni
29.7. Tammisaari, Juli Festivalen
30.7. Joensuu, Laulurinne