Harvinaista nannaa: levyä veistelevä CMX heittää ainoan kesäkeikkansa Tikkurila Festivaaleilla

"Emme me ihan obskuurilla beepuolikamalla aio tuntiamme täyttää, joten kyllä festarikansa tanssimaan ja laulamaan pääsee."
27.4.2016 07:00

Keskuuteemme on laskeutunut tieto, jonka mukaan CMX-yhtye nähdään kesän ainoalla keikallaan Vantaan Hiekkaharjun Tikkurila Festivaaleilla perjantaina 22.7.

Vankkaa suosiota nauttiva orkesteri aikoo tänä vuonna keskittyä säveltämään musiikkia tulevalle albumille, jonka eksaktin julkaisuajankohdan on kerrottu hahmottuvan myöhemmin.

Viime vuoden Kuljettuja teitä, harvoin kuultuja laulujaminikiertueestaan inspiroitunut orkesteri lupaa tuoda mukanaan Tikkurilaan harvinaisempia kappaleitaan.

Päätimme tiedustella kitaristi Halmkronalta hieman lisää tämän pumpun lähitulevaisuuden kuvioista.

”Saattaa muuten olla, että tänä vuonna tapahtuu vielä jotain, jonka jätän sanomatta, koska koetan olla kovin salamyhkäinen.”

Janne, mitenkäs nyt tällainen ulostulo?

– Alun perin meidän piti pitää kokonaan keikkavapaa kesä ja keskittyä seuraavan levyn tekoon. Mutta jokin aika sitten Tikkurila Festivaaleilta lähestyttiin viestillä, joka kovasti muistutti lämminverisen päätä.

Kerrohan, minkä CMX-levyn fanien on erityisesti syytä saapua heinäkuussa paikalle?

Ai että mitä on luvassa keikalla? Viime joulukuussa teimme tosiaan tuon kolmen keikan loppuunmyydyn mikrokiertueen, jolla soitimme selkeästi keikoilla paitsioon jääneitä lauluja. Tuosta jäi niin hyvä kollektiivinen jälkimaku, että jotain varmasti siivilöityy myös festarisettiin. Mutta emme me ihan obskuurilla beepuolikamalla aio tuntiamme kuitenkaan täyttää, joten kyllä festarikansa tanssimaan ja laulamaan pääsee.

Entäpä tuo työn alla oleva pitkäsoittonne; millaisille urille CMX on seuraavaksi asettumassa?

Tulevasta levystä en uskalla vielä puhua mitään, koska jos paljastan jotain, niin sitten joudumme muuttamaan suunnitelmia. Sen verran voin toki kertoa, että ihan albumimuotoista julkaisua olemme tekemässä, vaikka se kovin epämuodikasta joidenkin mielestä onkin. Tarkoitus olisi, että levy ilmestyy keväällä 2017. Emme vain ole päättäneet vielä määritteleekö kevään kalenteri vai sää. Saattaa muuten olla, että tänä vuonnakin vielä tapahtuu jotain, jonka jätän sanomatta, koska koetan olla kovin salamyhkäinen.

Jäämme jännityksissämme hykertelemään.

Vuodesta 2012 vaikuttaneeseen CMX-kokoonpanoon kuuluvat kuvassakin esiintyvät herrasmiehet A.W. Yrjänä (laulu, basso), Janne Halmkrona (kitara), Timo Rasio (kitara) ja Olli-Matti Wahlström (rummut).

Edit. 27.4.2016 klo 10:16: CMX esiintyy Tikkurila Festivaaleilla perjantaina 22.7. Ei siis lauantaina 23.7. kuten alun perin kerroimme.

Lisää luettavaa