Kesärauha julkisti kovan luokan kiinnityksen: brittihirmu The Libertines saapuu Turkuun

17.4.2024 11:53

Turun Linnanpuistossa 7.–9. kesäkuuta juhlittavan Kesärauhan ohjelmisto on saanut melkoinen merkittävän vahvistuksen. Tapahtuman perjantaipäivän pääesiintyjäksi on nimittäin kiinnitetty brittiläinen The Libertines. Aiemmin julkistettujen pääesiintyjien 070 Shaken ja Slowdiven rinnalla esiintyvä The Libertines elää uutta kukoistuskauttaan.

Kesärauha-keikka on Libertinesin ensimmäinen Suomen-keikka. Carl Barâtin ja Pete Dohertyn hallinnoima rockbändi ehti hajota keulahahmojensa välisiin riitoihin ja Dohertyn päihdesekoiluihin vuonna 2004, mutta kaksikko sai lopulta välinsä kuntoon ja orkesteri palasi julkaisukantaan vuonna 2014. Huhtikuussa julkaistu All Quiet on the Eastern Esplanade -albumi on singahtanut Isossa-Britanniassa listakärkeen.

Libertinesin lisäksi Kesärauhassa nähdään muun muassa ranskalainen Acid Arab, soft rock-yhtye Infinity Song, afrobeats-stara Libianca ja K-pop-kollektiivi Balming Tiger. Festivaalilla järjestetään perinteiseen tapaan myös Elektrolinna, jossa elektronisen tanssimusiikin rytmit valtaavat Linnan sisäpihan. Kesärauhan kaikki liput ovat myynnissä Lippupisteessä hintaan 105–169 euroa.

Lisää luettavaa