Kestätkö tämän soittolistan loppuun hajoamatta? – Metallican Nothing Else Matters on väännetty aikojen saatossa monenkirjavaan muotoon

Hevijätin balladi julkaistiin singlenä tällä päivämäärällä vuonna 1992.
20.4.2018 14:04

Hevipuritaanit joutuivat nielaisemaan pariin otteeseen, kun thrash metal -jätti Metallica julkaisi Nothing Else Matters -singlen 20. huhtikuuta vuonna 1992. Herkästä balladista on sittemmin tullut yksi bändin tunnetuimmista ja suosituimmista kappaleista, joka on vakiinnuttanut paikkansa myös bändin keikkasetissä: ensimmäisen kerran 2. maaliskuuta 1992 soitettu biisi on soinut Metallican keikoilla tätä kirjoittaessa jo 1 153 kertaa.

Suositusta kappaleesta on luonnollisesti kuultu myös muiden artistien tulkintoja. Ja koska kyseessä on herkkä slovari, ovat teokseen uskaltaneet tarttua muutkin kuin pelkät hevibändit ja erinäisiä versiointeja onkin tähän päivään mennessä kuultu hyvin laajalla skaalalla niin tyylillisesti kuin myös laadullisesti.

Kokosimme yhteen muutamia mielenkiintoisimpia sekä ”mielenkiintoisimpa” covereita, jotka saavat silmät kostumaan kauneudellaan… tai sitten aivan muista syistä. Kestääkö mielenterveytesi kahlata läpi kaikki tulkinnat?

Lisää luettavaa