Ketkä ovat basistilegendan omat suosikkisoittajat? Rush-maestro Geddy Lee nimesi vaikuttajansa

5.7.2020 22:46

Rush-yhtyeestä tuttu laulaja-basisti Geddy Lee on listannut Rolling Stonelle omat suosikkibasistinsa.

”Minun aikoinani kukaan ei valinnut basistin hommaa”, Lee alustaa listaustaan. ”Olit aina kitaristi kunnes joku sanoi, että ’Tarvitsemme basistin’, ja äänestyksen päätteeksi sinusta tehtiin sellainen.

”Niinpä minusta tuli basisti. Minut valittiin äänestyksellä”, mies naureskelee. ”Se taisi olla tuolloin aika yleistä, sillä kaikki halusivat olla jimihendrixejä, ericclaptoneita ja jimmypageja.”

Vaikka Leen valinnat muodostavatkin melko heterogeenisen muusikkojoukon, löytyy kaikilta tiettyjä yhteisiä Leen arvostamia taitoja.

”Yksi yhdistävä tekijä minulle on kyky soittaa melodisesti ja ehostaa kappaletta pintaa syvemmältä”, Lee sanoo. ”Siksi olenkin aina kallellaan soittajiin, jotka eivät ainoastaan lukittaudu rytmisektion kanssa ja pidä kappaleita liikkeessä, mutta jotka lisäksi lisäävät niihin tiettyä musiikillista mielenkiintoa, joka ei ole niin ilmiselvää. Yleensä se tulee ilmi toisella, kolmannella ja useammalla kuuntelulla.”

Pidemmittä puheitta, tässä ovat 10 Leen valitsemaa bassotaiteilijaa (ilman erityistä järjestystä):

James Jamerson
John Entwistle
Jack Bruce
Chris Squire
John Paul Jones
Jaco Pastorius
Paul McCartney
Flea
Les Claypool
Jeff Berlin

Perusteluihin valintojen takana voit käydä tutustumassa täällä. Rolling Stonen omaan kaikkien aikojen parhaat basistit -listaukseen voit käydä tutustumassa puolestaan täällä.

Lisää luettavaa