Kiertue, joka ei koskaan toteutunut: Led Zeppelinin paluu oli todella lähellä, kertoo Jimmy Page

Led Zeppelin vuonna 1978.
GlobexPhotos / MediaPunch / AOP

Rockmusiikin ystävät ovat odottaneet tietoja uusista Led Zeppelin -keikoista läpi 2010-luvun, mutta turhaan. Mammuttiyhtye esiintyi viimeisen kerran vuonna 2007 levymoguli Ahmet Ertegunin muistokonsertissa Lontoon O2-areenalla, ja täysmittaisesta reunion-kiertueesta huhuttiin sen jälkeen pitkään. Vuodet ovat kuitenkin vierineet ilman kiertueuutisia, ja nyt alkaa olla myöhäistä: Jimmy Page on jo 76-vuotias-ja Rpbert Plant 72, ja siinä iässä Zeppelin-bravuurit alkavat olla aika hankalia hoitaa kunnialla.

Jimmy Page kertoo Zeppelinin paluusuunnitelmista uudessa Classic Rock -lehdessä. O2-keikan jälkeen oli kuin olikin vähällä, ettei reuion-kiertue toteutunut. Haastattelusta uutisoi myös NME.

”[John Bonhamin poika] Jason, John Paul Jones ja minö harjoittelimme paljon yhdessä, jotta Jason olisi tuntenut itsensä oikeaksi bändin jäseneksi eikä vain Johnin pojaksi. Hän oli mukana ennen kaikkea siksi, että hän on pirunmoinen rumpali ja oli oikein, että hän istui rumpupallilla. Hänen vain täytyi ymmärtää se itsekin”, Page sanoo haastattelussa.

”Siihen meni paljon harjoittelua. Lopulta olimme valmiita. Oli puhetta kiertueesta. Päivämääriä ei oltu lyöty lukkoon, mutta olimme hioneet soittomme siihen pisteeseen, että olimme valmiit tositoimiin.”

Aiemmin on uutisoitu, että Robert Plant oli se taho, jota ei saatu houkuteltua mukaan kiertuesuunnitelmiin. Projekti jäi siis kesken, ja nyt aihe on jo jätetty unholaan.

”Mistään kiertueesta ei ole keskusteltu sen jälkeen, eikä sellaisesta keskustella vastaisuudessakaan. Siinä se. Tämä oli vain jälleen yksi outo, kummallinen vaihe Led Zeppelinin tarinassa”, Page toteaa.

Se siitä sitten. Tässä vielä muistoksi pätkä O2-keikkaa aikojen takaa: