Kingston Wall -faneille 8 tuntia parhautta – ”Uskon tunnelman välittyvän”

29.1.2015 10:23

Vuosina 1987-­1994 toiminut psykedeelinen rock-innovaattori Kingston Wall on ollut viime aikoina esillä kenties enemmän koskaan aikaisemmin. Yli kaksikymmentä vuotta sitten kiihkeän uransa päättäneen helsinkiläisbändin maineikasta uraa ovat tuoneet esille niin Viljami Puustisen kirja Kingston Wall – Petri Wallin saaga kuin Svart Recordsin julkaisemat komeat vinyylilaitoksetkin. Vastaanotto on ollut loistava.

– Olen tarkoituksella jättäytynyt sivummalle näistä julkaisuhommista Kingston Wallin aktiiviuran jälkeen. Toki minä ja Jukka (Jylli, basso) olemme ärähtäneet aivan pöljien suunnitelmien äärellä ja tarvittaessa olemme saattaneet heittäytyä jopa hankaliksi, mutta viime aikoina sellaiseen ei ole ollut tarvetta. Svart Recordsin kavereiden kanssa on helppo toimia, kertoo Kingston Wallin rumpali Sami Kuoppamäki.

– On äärimmäisen hienoa, että Kingston Wallin musiikki kiinnostaa edelleen. Svartin vinyylijulkaisut ovat loistava juttu ja levy-yhtiön kaverit ovat tehneet hienoa työtä soundien sekä kansien kanssa. Kerrottakoon, että myös Kingston Wall suunnitteli vinyylijulkaisuja jo 90­-luvulla, mutta meidän omakustannekuviomme pyörivät jo valmiiksi miinuksella…

– Kuuntelin muuten äskettäin KW-debyyttilevyn ­ pitkästä aikaa, ensimmäistä kertaa vinyyliltä, ­ ja jotkut tietyt jutut aukesivat minullekin vasta nyt!

Seuraavaksi julkaisuvuorossa on peräti 8­-tuntinen Kingtime­-dvd, joka ilmestyy 27.2. – kaksi päivää vuonna 1995 menehtyneen Kingston Wall ­-liideri Petri Wallin syntymäpäivän (25.2) jälkeen. Samana päivänä järjestetään Helsingin Tavastialla myös julkaisujuhlat.

– Dvd:lta löytyy erinäisten keikkojen ja järjestämiemme Freak­Out-klubien lisäksi haastatteluja, niin tuoreita kuin vanhojakin, Petri Walli In Memoriam -dokumentti ja musiikkivideoita. Varsinkin Freak­Out-keikkojen fiilis oli aivan erityinen ja uskon tunnelman välittyvän myös dvd:lta, Kuoppamäki sanoo.

– Dvd:n takana on Hannu Lappalainen, Kingston Wallin luottokuvaaja. Pääsääntöisesti ennennäkemätöntä materiaalia löytyy runsaasti, sillä Hannulla oli ilmiömäinen taito yhdistää silloisella 10­kiloisella videokameralla kuvaaminen moniin muihin toimintoihin ­ esimerkiksi keikkabussilla ajamiseen tai päättömään rullaluisteluun!

Kingston Wall: Kingtime 2-DVD:n sisältö:

Levy 1 – Kingtime Live 1988 – 1994:

Nepal
Not The One
Between The Trees
And I Hear You Call
Love Tonight
Whipping Post
Palékastro
With My Mind
Fire
Won’t Pray Today
The Real Thing
And It’s All Happening
Two of a Kind
You, incl. I Feel Love
Could It Be So?
Third Stone From The Sun
Used To Feel Before
We Cannot Move
On My Own
We Cannot Move
Shine On Me
Waste Of Time
Skies Are Open
Welcome To The Mirrorland
Peace All Around
Take You To Sweet Harmony, incl. When Something Old Dies
 
Levy 2 – Kingtime – Live at Freak Out Club 1991-1993:

I’m Not The One
Baby Please Don’t Go
Sitar
Drumming session feat. Ismaela Sane
Purple Haze
Breathe
Groove Is In The Heart
The Real Thing
Comfortably Numb
 
Lisämateriaalit

– Petri Walli in Memoriam (full documentary)
– Music videos: Fire, Istwan, I’m The King, I’m The Sun, With My Mind, Sad Song
– Interviews with Petri Walli, Jukka Jylli and Sami Kuoppamäki
– footage from the road & behind the scenes
– acoustic & impromptu performances by Petri Walli & tour entourage
– easter eggs

Lisää luettavaa