Kirk Hammett kertoo Sharon Osbournen kieltäneen juomisen Ozzyn nähden Metallican varhaisella kiertueella – pieleenhän se meni

Metallica-kitaristi Kirk Hammett palasi kitaravalmistaja Gibsonin Icons-videosarjassa aikoihin, jolloin yhtye promosi vuonna 1986 ilmestynyttä Master of Puppetsia ja lämmitteli sitä seuranneella kiertueella Ozzy Osbournea.

”Tuossa vaiheessa Black Sabbath oli mielessäni ylitse muiden, ja tunnen samoin vielä tänä päivänäkin”, Hammett sanoo. ”Heidän entisen laulajansa kanssa rundaaminen oli valtavan iso asia.”

”Lisäksi oli suuri Randy Rhoadsin ja Blizzard of Ozzin fani”, mies jatkaa. ”Cliffille [Burton] se merkitsi paljon — luultavasti enemmän kuin kenellekään muulle. Hän ei tuolloin muusta kuin Black Sabbathista puhunutkaan. Hän soitti soundchekeissä aina Sabbath-riffejä saadakseen Ozzyn huomion. Muistan eräänkin kerran, kun soitimme joko Hole in the Skytä tai Symptom of the Universeä tai vastaavaa soundchekissä. Yhtäkkiä Ozzy oli lavan edessä, hymyili leveästi ja oli, että ’Yeah, yeah, yeah!’ Oli aivan uskomatonta, että Ozzy huomioi meidät.”

”Muistan katsoneeni Cliffiä ja hänellä oli mitä levein hymy huulillaan”, Hammett lisää. ”Aina kun hän oli iloinen, hän käveli hidastetusti. Hän mainitsi Sabbathista Ozzylle aina kuin mahdollista, ja yritti aina saada Ozzyn puhumaan bändistä. Ozzy puhui aiheesta mielellään. Ozzy ja Cliff kävivät siis keskenään lukuisia keskusteluja.”

”Kerran bussimme pysähtyi rekkojen taukopaikalle ja Ozzyn bussi kaarsi perässämme samaan paikkaan”, Hammett muistelee. ”Sharon [Osbourne] toitotti meille jatkuvasti, että emme voi juoda Ozzyn nähden. ’Ette voi juoda. Jos juotte, kaatakaa juomanne kuppiin, mutta älkää antako hänelle viinaa, älkääkä juoko hänen nähtensä.’ Olimme, että ’Hyvä on, Sharon.'”

”Molemmat bussit olivat siis taukopaikalla ja kaikki poistuvat linjureista paitsi Ozzy ja Cliff”, Hammett jatkaa. ”Ozzy tulee ulos omasta bussistaan ja menee meidän bussiimme, näkee Cliffin ja kysyy ensimmäiseksi, että ’Onko teillä yhtään kaljaa?’ ’Joo, tuolla noin. Itsepalvelu’, vastaa Cliff. 20 minuuttia myöhemmin tulemme takaisin ja Ozzy on juomassa bussissamme. Olimme, että ’Voi paska! Mitä me nyt teemme?’ Emme tienneet yhtään, mitä meidän pitäisi tehdä. Kuiskimme vain toisillemme, että ’Hän juo! Mitäs nyt?'”

”Muistan kiertuemanagerimme menneen Ozzyn bussiin ja sanoneen hänen kiertuemanagerilleen, että ’Olemme tukalassa tilanteessa. Hakekaa Ozzy pois bussistamme!’ 10 minuuttia myöhemmin heidän kiertuemanagerinsa tuli ja sanoi: ’Oz, olemme lähdössä!’ ’Mutta minä haluan matkata heidän kanssaan!’ vastasi Ozzy. Manageri oli, että ’Ozzy, meidän täytyy mennä. Meidän täytyy pysytellä yhdessä.’ Niinpä Ozzy sitten lähti”, Hammett sanoo.

”Se oli tiukka tilanne, sillä ajattelimme saavamme sen takia potkut kiertueelta”, mies summaa. ”Oli parikin tilannetta, joiden takia luulimme saavamme potkut, mutta selvisimme säikähdyksellä.”