Kiss-fanit huomio, maskipoppoo julkaisee erittäin harvinaista livemateriaalia 1980-luvulta

29.1.2023 21:40

Kiss julkaisee 7. huhtikuuta tuoreimman osan Off The Soundboard -äänitesarjastaan. Off The Soundboard: Poughkeepsie, New York, 1984 on nauhoitettu Mid-Hudson Arenalla 28. marraskuuta 1984 Animalize-maailmankiertueen aikana. Julkaisu ilmestyy striimattavaksi, ladattavaksi digitaalisesti sekä fyysisesti tupla-lp:nä, cd:nä ja rajoitetun erän 180g tupla-lp:nä.

Kyseessä on sikäli hyvin harvinaista herkkua, että se on tiettävästi ainoa suoraan äänipöydästä taltioitu keikka yhtyeen tuolloisen kitaristi Mark St. Johnin kanssa. St. Johnin lisäksi kokoonpanoon kuului Paul Stanley, Gene Simmons ja Eric Carr. Paketti sisältää 18 kappaletta, mukaan lukien Creatures Of The Night, I Love It Loud, Lick It Up, Heaven’s On Fire, Detroit Rock City, Love Gun ja Rock And Roll All Nite.

St. John korvasi Kississä potkut saaneen Vinnie Vincentin vuonna 1984, mutta vaikutti yhtyeessä vain puolisen vuotta sairastuttuaan reaktiiviseen niveltulehdukseen. Kitaristi perusti sittemmin laulaja David Donaton kanssa White Tigerin ja toimi muun muassa sessiomuusikkona. St. John menehtyi 51-vuotiaana vuonna 2007 aivoverenvuotoon.

Lisää luettavaa