Kissiä on kritisoitu taustanauhoihin turvautumisesta, mutta Sebastian Bachia asia ei häiritse – ”Se olisi ongelma, jos…”

5.9.2023 12:20

Taustanauhojen käyttämisestä on puhuttu viime aikoina paljon ja yleinen konsensus on se, että sellainen nähdään rockin parissa huonona asiana, joidenkin mielestä suorastaan fanien huijaamisena. Kritiikkiä nauhojen käyttämisestä ovat viime vuosina saaneet osakseen muun muassa Kiss-yhtye ja eritoten laulaja Paul Stanley, jotka ovat turvautuneet keikoillaan taustanauhoihin erityisesti vaativimpien, korkealle menevien lauluosuuksien kanssa.

Entinen Skid Row -solisti Sebastian Bach tunnetaan muusikkona, joa on kritisoinut ja haukkunut kovaäänisesti taustanauhoja keikoillaan käyttäviä bändejä. Mutta Kissin ja Paul Stanleyn kohdalla Bach ei kuitenkaan näe asiassa mitään ongelmaa, kävi ilmi Fan Boy Expo -tapahtumassa, jossa laulaja oli vastailemassa yleisön esittämiin kysymyksiin.

”Jos olet yli 70-vuotias ja laulat samalla kun olet pukeutuneena korkeakorkoisiin kenkiin ja Godzilla-asuun ja lennät vaijerin varassa katonrajassa, niin en näe mitään ongelmaa siinä, että sellainen kaveri turvautuu sellaiseen teknologiaan tarjotakseen meille hyvän show’n”, Bach perustelee.

”Se olisi ongelma, jos Kissin jätkät olisivat parikymppisiä. Tai jos he olisivat urheilijoita, jotka eräänä päivänä vain saavat päähänsä, että ’Hei, haluankin olla rokkitähti’. Sitten he menisivät lavalle hyppelemään nauhan tahtiin. Silloin se olisi ongelma. Mutta minua ei haittaa, että 75-vuotias mies antaa meille sen show’n, jonka on antanut aina. Me fanit emme ole mulkkuja. Meidän täytyy kunnioittaa Paul Stanleyn kaltaista tyyppiä kaikesta siitä, mitä tämä on tehnyt koko elämänsä. Se, että hän yhä tuon ikäisenä nousee lavalle ja tarjoilee sellaisen show’n… Säälin todella niitä, jotka eivät ole koskaan nähneet Kissin keikkaa.”

Lisää luettavaa