Kissin Gene Simmonsin mielestä puhelimen tuijotus nakertaa keikkakokemusta, otti kantaa myös Applen kuvauksenestopatenttikohuun

9.7.2016 14:05

Kissin vokalisti-basisti Gene Simmons piipahti kuluvan kuun alussa Jack Antonion Do You Know Jack -radioshowssa kertomassa kuulumisiaan. Kun mieheltä kysyttiin mielipidettä Applen vastikään hyväksynnän saaneeseen patenttiin, jota voitaisiin mahdollisesti käyttää estämään luvaton kuvaaminen keikoilla, Simmons vertasi nykyistä keikkakulttuuria Kissin alkuaikoihin 1970-luvulla.

– Kun me aloitimme, tämä oli siis aikaa ennen mobiililaitteita tai puhelinvastaajia, ei ollut kaapeleita eikä mitään ja konserteissa kamerat vain yksinkertaisesti kerättiin pois. Siispä keikkakokemus, erityisesti Kissin tapauksessa, oli monilla tavoin hyvin aito. Se oli tunteellista, syvällistä. Ihmiset pyörtyilivät ja itkivät; se oli emotionaalisesti vaikuttavaa. Teknologia on tehnyt kaikesta kylmempää. Kun menet kotiin ja katsot videoita puhelimestasi ajattelet ”oho, en muista keikalla tapahtuneen tuollaista!”, etpä tietenkään muista, koska olit niin kiireinen tekstaillessasi ja muutoin puhelinta tuijottaessasi. Mutta olenko sitä mieltä, että tarvitsemme teknologiaa, jolla voidaan sammuttaa ihmisten laitteet? Ehkäpä, sinun suostumuksellasi. Jos ennen konserttipaikalle menoa sinulle kerrotaan, että kuvaamista ja puhelimia ei suvaita, se on ihan okei. Kunhan tiedät asiasta etukäteen.

Voit kuunnella haastattelun alta.

Lisää luettavaa