Kitaranero Markus Vanhala ja vuoden kovimmat biisit – Rautaista nyrkkiä ja paatosta

Itsekin erään vuoden kovimmista kappaleista kirjoittanut Insomnium- ja Omnium Gatherum -kitaristi Markus Vanhala listasi Soundille päättyvän vuoden osuvimmat sävellykset – kiitos siitä hänelle! Niin se Vanhalan tekele? Tsekatkaapa Insomniumin The Promethean Song, sillä se on yksinkertaisesti loistava biisi. Myös kitarasoolo on vuoden kovimpia, ellei kovin.

Pink Floyd: Louder Than Words

– Uutta Pink Floydia – tarvinneeko tätä enempää selitellä? Levyjulkaisuhan oli kokonaisuudessaan varsin kummallinen ilmestys, mutta onneksi siinä nyt sentään yksi ”normimpi” biisi oli albumin sulkijana. Ja tämä on kuitenkin Pink Floydia!

Stam1na: Panzerfaust

– Hämmästys ja kummastus oli suuri, kun tämä ilmestyi antisosiaalisessa mediassa eteeni. Hassuttelut olivat vaihtuneet tämmöiseksi totiseksi hevin rätyyttämiseksi ja samalla flirttiä meni vähän Gojiran sekä ”cradle of filthmäisen” blackmetalinkin suuntaan. Kyllä rautainen nyrkki toimii!

Ghost Brigade: Elämä on tulta

– Uskottavaa ikääntyvien hevimiesten paatosta – voin samaistua tähän sanomaan. Biisi ja sen tunnelma ovat silkkaa helmeyttä!

The Haunted: Trend Killer

– Tähän biisilistaukseen olisi voinut laittaa esimerkiksi koko At The Gatesin levyn, mutta pistetään vaihtelun vuoksi biisi veljesbändiltä, sillä myös The Haunted löytää paikkansa timanttiselta ”back in mean business” -osastolta. Rumpali Adrian Erlandsson itse asiassa soittaa niin ATG:n kuin The Hauntedin levyllä ja vieläpä Vallenfyrenkin albumilla… Kaveri teki siis entranssin kolmelle meikäläisen tämän vuoden hittituotteelle!


Nightingale: Lucifer’s Lament

– …Koska Dan Swanö!