Kitaravalmistajan tuore tutkimus: Aloittelevista kitaristeista jo puolet naisia

Eikä kyseessä ole mistään ohimenevästä trendistä. Hyvä!
19.10.2018 10:32

Kitaransoitto ja rokkitähteydestä haaveileminen ovat stereotyyppisesti olleet poikien juttuja rockin alkuhämäristä saakka. Kitaravalmistaja Fenderin tuoreiden tutkimusten mukaan uusista ja ensimmäistä soitintaan ostavista kitaristeista kuitenkin jo puolet on naisia, uutisoi Rolling Stone.

Kyselytutkimusta suoritettiin Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa ja tulokset olivat molemmissa maissa samankaltaiset. Eikä kyse ole ohimenevästä trendistä, sillä tuore tutkimus vastaa kolme vuotta sitten tehdyn vastaavan kyselyn tuloksia.

”Moni uskoi tuolloin kyseessä olleen niin sanottu ’Taylor Swift -tekijä’, jonka vuoksi naisten 50 prosentin osuus olisi ollut lyhytaikainen poikkeus. Todellisuudessa näin ei ole. Taylor on mennyt eteenpäin ja soittaa mielestäni lavalla nyt paljon vähemmän kitaraa kuin aiemmin. Mutta nuoret naiset muodostavat silti 50 prosenttia uusien kitaroiden kuluttajista. Näyttää siltä, että suunta on pysyvä ja samaa tapahtuu maailmanlaajuisesti”, Fenderin toimitusjohtaja Andy Mooney kommentoi.

Vaikka kitaramusiikki ei tällä hetkellä myynti- ja soittolistoilla juhli ja paljon puhutaan jopa rockin kuolemasta, eivät kitaristit ole kuolemassa sukupuuttoon vaan sillä on edelleen suuri merkitys opetustyökaluna ja sosiaalisena välineenä. Tutkimuksen mukaan 72 prosenttia tarttuu kitaraan oppiakseen uuden taidon ja kehittääkseen itseään ja 61 prosenttia haluaa oppia soittamaan suosikkikappaleitaan ystäviensä ja sukulaistensa kanssa. Mooneyn mukaan Fender haluaakin vedota näihin ”hiljaisiin harrastajiin”.

”Punkin nousu madalsi kynnystä tarttua soittimeen. Siinä ei ollut kyse taidosta vaan hauskanpidosta ja itsensä ilmaisemisesta. Mielestäni se pätee sekä bändeihin että yksilöihin, jotka haluavat vain soittaa kitaraa sillä tasolla, mikä tuntuu heistä itsestään mukavalta.”

Lisää luettavaa