Kitaravelho Nita Strauss: ”Naiskitaristeilta vaaditaan ja odotetaan paljon enemmän”

Strauss kertoo, että hänenkin kykyjään kyseenalaistetaan ja vähätellään vielä tänäkin päivänä.

Muun muassa Alice Cooperin taustayhtyeestä tuttu kitarasankari Nita Strauss keskusteli detroitilaisen WRIF-radiokanavan haastattelussa naismuusikoihin kohdistuvasta vähättelystä sekä siitä, miten naissoittajilta vaaditaan paljon enemmän taitoa kuin mieskollegoiltaan, jotta nämä otettaisiin vakavasti muusikkoina.

”En halua jankuttaa liikaa mies-nais-jutuista, mutta on aivan totta, että naiskitaristeilta vaaditaan ja odotetaan paljon enemmän. Jos lavalle nousee ihan perus miehistä koostuva bändi, kukaan ei vilkaise kitaristia ja ajattele ensimmäisenä, että ’Jaha, tuo kaveri ei voi olla hyvä’. Niin ei vain tapahdu”, Strauss toteaa.

”Niin kävi minulle todella pitkään. Itse asiassa juuri viime kuussa, kun olin Alice Cooperin kanssa kiertueella ja jaoin nimmareita faneille keikan jälkeen, joku sanoi: ’Kaikki kaverini sanovat, ettet sinä oikeasti soita tuolla lavalla’. Olin ihan, että ’Minähän soitin juuri viiden minuutin kitarasoolon. Miten sen voi feikata?’ Kukaan ei ole niin hyvä, että pystyisi esittämään sellaista vakuuttavasti niin monen ihmisen edessä.”

”Matka on siis ollut ja minun on pitänyt todistella itseäni, mutta voin ilokseni sanoa, että sitä tapahtuu nykyään paljon vähemmän. Ja nyt keskityn enemmän todistamaan itseäni niille, jotka ovat tukeneet minua kaikki nämä vuodet sen sijaan, että yritän vakuuttaa kaikki epäilijät.”