Kitaravirtuoosi Steve Vai paljastaa äänittäneensä kokonaisen albumin Ozzy Osbournen kanssa 90-luvulla – ”Nauhoitimme paljon materiaalia”

20.2.2023 20:32

Soolourallaan sekä muun muassa Frank Zappan yhtyeessä, David Lee Rothin säestäjänä ja Whitesnaken riveissä urotekoja paiskinut Steve Vai sanoo äänittäneensä kokonaisen albumin Ozzy Osbournen kanssa 1990-luvun puolivälissä.

”Minulla on kokonainen Ozzy-levy jemmassa”, Vai kertoo EonMusicille. ”Se on hyllylle jäänyt projekti. Minulla ei ole valtaa sen käyttöön tai minkäänlaisia oikeuksia siihen, mutta nauhoitimme melko hyvää tavaraa.”

Osbourne oli äänittämässä Ozzmosis-albumia kun miehen levy-yhtiö ja manageriporras ehdottivat, että voisi olla hyvä idea työstää kappaleita eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

”Innostuimme Ozzyn kanssa vähän liikaa, sillä meillä oli niin hauskaa”, Vai sanoo. ”Päädyimme nauhoittamaan paljon materiaalia. Sitten aloimme juonimaan: ’Hei, tehdään uusi levy!'”

Vain mukaan projektin parissa työskentelyä jatkettiin kunnes ”nuija lyötiin pöytään ja [manageriporras] käytännössä totesi, että ’mitä te oikein teette? Ei, otat vain yhden biisin Vailta ja viimeistelet levysi.'”

Kaksikon yhteistyötä kuullaan Ozzmosis-albumin My Little Man -kappaleella. Kaksi muuta biisiä on päätynyt Vain omille albumeille. Danger Zone on mukana Johnny ”Gash” Sombretton kanssa alunperin vuonna 1991 tehdyllä mutta vasta vastikään julkaistulla Vai/Gash -levyllä. Dyin’ Day päätyi puolestaan vuoden 1996 Fire Gardenille.

”Siellä oli todella raskasta kamaa, sillä käytin oktaaviefektejä kaikkialla”, Vai kuvailee työstämäänsä Ozzy-materiaalia. ”Ajattelin, että ’Okei, nyt mennään hommiin Ozzylle ja hänen kanssaan on soittanut aivan uskomattomia kitaristeja. Mitäs keksittäisiin?’ En aikonut tehdä mitään tavanomaista. … Se ei ole tyyliäni, kuten tiedätte, mutta minun täytyi olla kuitenkin lähestyttävissä.”

Lisää luettavaa