Kitaristi myi soitintaan pikkuvauvan hautajaiskuluja varten – tuntemattomat muusikot riensivät apuun

Saku Schildt

Sosiaalisen median uutistarjontaa selaillessa on usko ihmiskuntaan jatkuvasti koetuksella, mutta onneksi välillä tulee vastaan kannustavampiakin juttuja. Metal Injection raportoi eräästä kitaranmyynti-ilmoituksesta, jonka herättämät reaktiot kertovat omaa kieltään musiikkiväen välisestä solidaarisuudesta.

Tarina kuuluu näin. Kalifornialainen Jeremy Brooks lisäsi Facebookin soitinmyyntisivustolle ilmoituksen, jossa kaupattiin komeaa seitsenkielistä Kiesel-kitaraa 2000 dollarin hintaan. Brooks kirjoitti, että hän myy soittimen voidakseen osallistua hiljattain kuolleen veljentyttärensä hautajaiskuluihin. Veljentyttö menehtyi kätkytkuolemaan vain viiden kuukauden ikäisenä. Kauhea murhenäytelmä, siis.

Seuraavaksi tapahtui kuitenkin jotain yhtä yllättävää kuin ilahduttavaakin: ilmoituksen lukeneet muusikot laittoivat pystyyn pikakampanjan, jossa Brooksille alettiin kerätä rahaa hautajaisia varten. Näin mies voisi pitää kitaransa, ja pikkuvauvan perhe voisi saatella pienokaisensa matkaan asianmukaisesti. Kampanjaa varten perustettiin nopeasti Gofundme-sivu, ja 2000 dollarin keräystavoite on näemmä jo saatu kasaan. Hyvä! Tällaista asennetta kun näkisi maailmassa enemmänkin.