Kohudokumentissa Michael Jacksonia hyväksikäytöstä syyttäneet saivat vietyä asiansa oikeuteen

Wade Robsonin ja James Safechuckin nostamat syytteet on hylätty jo kahdesti. Valitus viimeisimmästä päätöksestä meni kuitenkin läpi.
21.8.2023 09:37

Kohutussa Leaving Neverland -dokumentissa (2019) esiintyneet Wade Robson ja James Safechuck ovat useiden yritysten jälkeen saaneet vietyä hyväksikäyttösyytöksensä oikeusistuimen käsiteltäväksi, uutisoi People. Wade ja Robson, jotka kohudokumentissa väittivät popin kuninkaan Michael Jacksonin käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväksi heidän ollessa vielä lapsia, syyttävät edesmenneen Jacksonin omistuksessa olleiden MJJ Productionsin ja MJJ Venturesin työntekijöitä siitä, että nämä tiesivät Jacksonin teoista ja suojelivat laulajaa.

Kaksikko on yrittänyt nostaa oikeusjuttua aiemminkin, mutta tuloksetta. Vuonna 2013 hyväksikäyttösyytteet hylättiin, koska ne tehtiin liian myöhään. Syytteet nostettiin uudelleen 2020 uuden lakipykälän turvin, mutta ne hylättiin tuomarin päätöksellä. Päätöksestä valitettiin ja valitus meni läpi eli tapaus etenee nyt oikeussaliin asti.

”Olemme hyvin pettyneitä päätökseen. Tapaus on hylätty jo kahdesti lainmukaisesti. Olemme varmoja siitä, että Michael on syytön kaikkiin syytöksiin, jotka ovat ristiriidassa kaikkien uskottavien todisteiden kanssa ja joita on esitetty ensimmäisen kerran vasta vuosia Michaelin kuoleman jälkeen. Luotamme siihen, että totuus voittaa. Kuten Michael itse on sanonut: valheet juoksevat sprinttejä, totuus juoksee maratoneja”, kommentoi Michael Jacksonin perikuntaa edustava asianajaja Jonathan Steinsapir.

Robson väittää Jacksonin alkaneen käyttää häntä hyväkseen vuonna 1990, jolloin Robson oli seitsemänvuotias. Hyväksikäyttöä jatkoi Robsonin mukaan seitsemän vuoden ajan. Safechuck puolestaan sanoo olleensa 10-vuotias, kun Jackson alkoi käyttää häntä hyväkseen vuonna 1988. Safechuckin hyväksikäyttöä jatkui väitetysti neljän vuoden ajan. Robsonin ja Safechuckin mukaan MJJ Productionsin työntekijät mahdollistivat lasten groomaamisen ja sen, että laulaja vietti pitkiä aikoja yksin pienten lasten kanssa, jotka usein nukkuivat laulajan makuuhuoneessa. Robsonin ja Safechuckin mukaan työntekijät olisivat muun muassa löytäneet heidän alusvaatteitaan lattialta Jacksonin sängyn vierestä, mutta eivät tehneet mitään.

Robsonin ja Safechuckin täytyy tulevissa oikeusistunnoissa todistaa, että Jackson todella käytti heitä hyväkseen ja että Jacksonin yhtiöiden työntekijät olivat tietoisia tästä väitetystä toiminnasta. Asian käsittelylle ei ole vielä asetettu päivämäärää. Jacksonin edustajilla on myös vielä mahdollisuus riitauttaa päätös ja viedä se korkeimman oikeuden tarkasteltavaksi.

Bohemian Rhapsody -elokuvan tuottanut Graham King työstää parhaillaan perikunnan siunauksella elämäkertaelokuvaa Michael Jacksonista. Elokuvan ohjaajaksi on kiinnitetty Antoine Fuqua (Training Day, The Replacement Killers, Tears of the Sun) ja laulajan roolissa nähdään tämän veljenpoika Jaafar Jackson.

Lisää luettavaa