Michael Jacksonin perhe sanoo tuoretta dokumenttielokuvaa ”julkiseksi lynkkaukseksi” – Ohjaaja puolustautuu

Dan Reedin dokumentissa seurataan kahta miestä, jotka väittävät laulajan ahdistelleen heitä seksuaalisesti.
29.1.2019 12:15

Sundance-elokuvafestivaaleilla sai ensi-iltansa ohjaaja Dan Reedin neljätuntinen dokumenttielokuva Leaving Neverland, joka seuraa kahden miehen, Wade Robsonin ja James Safechuckin elämää. Nyt reilut kolmekymppiset miehet sanovat joutuneensa lapsina Michael Jacksonin seksuaalisen ahdistelun uhreiksi. Robson ja Safechuck olivat haastaneet laulajan perikunnan oikeuteen, mutta syyte hylättiin vuonna 2017.

Laulajasuuruuden perikunta ja perhe ovat kommentoineet tuoretta dokumenttia ja tuominneet sen kylmäksi ajojahdiksi ja puhtaaksi valheeksi. Asiasta uutisoi NME. Lisäksi Michaelin veljenpoika Taj Jackson on laittanut käyntiin joukkorahoituskampanjan tuottaakseen oman dokumentin, jossa perättömiltä huhuilta katkotaan siivet.

”Michael käänsi aina toisen poskensa ja niin mekin olemme aina tehneet, kun ihmiset ovat tulleet perheenjäsentemme perään. Se on Jacksonien tapa. Mutta tätä julkista lynkkausta emme voi katsoa hiljaa sivusta. Michael ei ole täällä puolustamassa itseään, muuten näitä väitteitä ei olisi edes esitetty”, perikunnan tiedotteessa todetaan.

Leaving Neverlandin ohjaaja Reed on puolustautunut perikunnan kritiikiltä ja sanoo, ettei Michael Jackson ole dokumentin aiheena eikä häntä esitetä tietyssä valossa.

”Jos katsot elokuvan, näet, että se on tarina kahdesta perheestä ja Jackson on vain yksi tarinan elementeistä”, Reed toteaa ja sanoo elokuvan käsittelevän nimenomaan sitä, miten seksuaalista hyväksikäyttöä tapahtuu ja miten se vaikuttaa uhrien myöhempään elämään.

”[Perikunnalla] on arvokas omaisuus, jota se suojelee. Joka kerta, kun [Jacksonin] kappale soi, kassakone kilisee. Ei siis yllätä, että he puolustautuvat näin voimakkaasti.”

Leaving Neverland saa tv-ensiesityksensä HBO:lla sekä Briteissä Channel 4:llä kevään aikana.

Lisää luettavaa