Kolmiodraama: Cheek, Kauko Röyhkä ja Tuukka Temonen

18.12.2012 19:58

Facebook – tuo uusi ”väittelyjen” kehto… No jaa, mennään asiaan. Kauko Röyhkä, joka on joskus aikaisemminkin provosoinut joko tahallaan tai vahingossa, laukaisi mielipiteensä Cheekista. Mies kirjoitti Facebookissaan aluksi seuraavasti: ”Monia ihmisiä tuntuu ärsyttävän suunnattomasti tämä kokoomusräppäri Cheese. No, tuollaisten artistien elinkaari on yleensä lyhyt. Mutta se on laiha lohtu, koska aina on tulossa joku yhtä niljakas tyyppi tilalle.

Seuraajien kommenttien jälkeen oli vuorossa seuraava päivitys: ”Hauskaa, että tulee näin paljon mielipiteitä. Ja mitä Cheekiin tulee, niin hän on jo hommaan ryhtyessään tiennyt, että tulee saamaan paljon kuraa niskaansa. Siinä mielessä hän on rohkea artisti. Jos hän olisi musiikillisesti kiinnostavampi, niin saattaisin jopa pitää hänestä.

Cheek on jättänyt asian kokonaan kommentoimatta, mutta esimerkiksi iltapäivälehtien uutisoinnin jälkeen entinen Apulanta-basisti Tuukka Temonen päätti julkaista pitkän puolustuspuheen Cheekille. ”Piru ajaa Bentleyllä” -kirjoitus sisältää muun muassa seuraavat kohdat:

”Voi Kauko minkä teit. Lähdit sitten väittelemään siitä, kuka on kovempi artisti, sinä vai se toinen jolla on kanssa ihan yhtä hassu taiteilijanimi kuin sinulla. Kauko vastaan Jare -ottelun voittaa Jare mennen tullen 30 miljoonalla youtube-latauksella. Olen kuullut kyllä sinustakin, mutta jouduin Spotifystä tarkistamaan mitkä ne teikäläisen hittibiisit olivatkaan?  Paska kaupunki on  tuttu, mutta se kai johtuu Heinolasta, mutta mikä on Kauko Röyhkän Aamu? Never heard? Sinun on pakko myöntää, että avauksesi oli huono ja siksi en sen enempää siihen pureudu.”

”Reilu kymmen vuotta sitten Lahdessa eli paha poika, pikkurikollinen, jonka tulevaisuus oli kirjoitettu tiilenpäihin. En tiedä mitä hänelle tapahtui, mutta se sama nuori mies löysi jostain räpmusiikin ja vuosien saatossa hänestä tuli koko kansan Cheek.”

”Me haluamme että yhteiskunnan huono-osaiset eivät syrjäydy. En ymmärrä minkälaisen esimerkin haluat antaa niille, jotka tällä hetkellä yrittävät selvitä kurimuksestaan? Ilmeisesti sukupolvesi hyväksyy ainoaksi selviytymistarinaksi sen, että löytää jumalan? Onko kuitenkin niin, että me jo selvinneet haluamme määrätä miten ja millä keinoilla syrjäytymisestä saa selvitä? Eihän se varmasti kivalta tunnu, jos syrjäytynyt perustaa oman firman ja tienaa satoja tuhansia. Tarkoittaako selviytyminen meille sitä, että pitää olla lopun elämää suojatyössä kunnalla?”

Koko teksti löytyy täältä.

Lisää luettavaa