Koneiden sydämet lyövät ja ihmiset puhuvat outoja – Pihka Is My Name kritisoi ”absurdia talouskasvuajattelua”

17.6.2021 10:48

Lasse Turusen ja Henna Helasvuon muodostama Pihka Is My Name esittelee uutta tuotantoa. Elektrosoundeihin luottava kaksikko teki uusimmasta singlestään aiempaa perinteisemmän popbiisin, ja nyt tämä Heartbeat of Machines on saanut kumppanikseen myös musiikkivideon. Katso Soundin sivuilla ensi-iltansa saava video ylempää.

”Kirjoitin Heartbeat of Machinesin tekstin vuoden 2019 paikkeilla. Se sai inspiraationsa Björkin biiseistä Lars von Trierin Dancer in the Dark -leffassa. Halusimme käyttää tekstiä Pihkan albuminjälkeisellä sinkulla”, Lasse Turunen kertoo tiedotteessa.

”Työstimme Lassen vanhaa tekstiä sopivammaksi nykyaikaan ja uuteen singleen. ’Humans around me speak of random weird things’ kertoo turhautumisesta tähän absurdiin talouskasvuajatteluun. Ilmoilla on uskomus, että pitäisi tehdä koko ajan enemmän rahaa ja että sillä ratkeaa ongelmat. Rahamyllyn pitää pyöriä koko ajan kovempaa, ja sitten se antaa meille muka joskus ratkaisun”, Henna Helasvuo jatkaa.

”Se mylly kehittää paljon epätasa-arvoa, ja muun muassa ruuan ja lääkkeiden epäreilua jakautumista. Se kääntää ihmiset toisiaan vastaan. Ja samaan aikaan unohtuu se kaikkein painavin ongelma, eli ilmastokriisi”, Turunen lisää.

Pihka Is My Name julkaisi Everything Is In Between -debyyttialbuminsa maaliskuussa. Debyytti poiki suopeiden arvioiden lisäksi remix-yhteistöitä ulkomaisten artistien kanssa. Yhtyeen Facebook-sivu löytyy täältä.

Lisää luettavaa