Konkarimuusikot yhdistävät voimansa kiusaamista vastustavassa projektissa – ”Sitä tapahtuu jopa bändien sisällä”

Artists United Against Bullying esittäytyy ensimmäisellä musiikkivideollaan.

Basisti Peter Iwers (ex-In Flames) ja kitaristi Paulo Mendonça ovat pistäneet pystyyn uuden Artists United Against Bullying -musiikkiprojektin, jonka tarkoituksena on valistaa ja nostaa tietoisuutta kiusaamisen tuhoavista seurauksista. Iwersin ja Mendonçan lisäksi AUABissa on mukana laulaja Jeff Scott Soto (Sons of Apollo, ex-Yngwie Malmsteen), rumpali Anton Roos (Saffire) sekä kitaristi Fredrik Stenberg (Road Ratt).

”Jokaisessa ikäluokassa on ihmisiä, joita kohdellaan epäreilusti ja epäkunnioittavasti erilaisista syistä johtuen. Se näkyy koulujen pihoilla, pukuhuoneissa, toimistoissa, internetissä sekä sosiaalisessa mediassa. Sitä tapahtuu jopa bändien sisällä. Kiusaamista ei ole aina helppo huomata, mutta jos saamme kiinnitettyä asiaan huomiota, tietoisuus nousee. Puhumalla ja kokemuksia jakamalla voimme saada ihmiset tekemään muutoksen yhdessä”, projektin tiedotteessa kerrotaan.

AUAB-yhtyeen ensimmäinen tuotos on musiikkivideo Hero, jonka voit katsoa jutun alusta. Lisäksi projektissa on mukana kasvava tukijoukko, joka osaltaan levittää sanaa eteenpäin. Mukaan ovat jo lähteneet esimerkiksi Lamb of God, Testament ja kitaristi Ron ”Bumblefoot” Thal.

”Tavoitteemme on luoda foorumi niille, jotka haluavat jakaa tarinansa ja tuoda asiaa enemmän julki. Jos saamme tehtyä tilan, jossa ihmiset saavat toisiltaan tukea, se on kaiken työn arvoista. Sinun ei tarvitse olla sankari, riittää että olet ystävä. Pienikin kohteliaisuus tai tieto siitä, ettei kukaan ole yksin, voi auttaa suuresti.”

Lisää tietoa Artists United Against Bullying -projektista löydät esimerkiksi Facebookista.