Korn-kitaristi muistelee edesmennyttä Faith No More -laulajaa, toivoo ihmisten hakevan apua addiktioihinsa – ”Meidän täytyy ottaa opiksi”

"Menetämme aivan liian monia ihmisiä tälle riippuvuudeksi kutsutulle sairaudelle."

Kuten viime viikonloppuna uutisoimme, Faith No Moren entinen laulaja Chuck Mosley menehtyi 9. marraskuuta. Mosleyn perheen julkaisemassa tiedotteessa kerrottiin Mosleyn kuolleen pitkän selvän jakson jälkeen ”sairauteen nimeltä addiktio”.

Korn-kitaristi Brian ”Head” Welch julkaisi somekanavissaan muistokirjoituksen Mosleylle ja toivoo päihdeongelmien kanssa kamppailevien Mosleyn kuoleman myötä viimein heräävän ja uskaltavan hakea apua.

”Muistan miten asuimme pienessä Kalifornian Burbankissa, minä ja lähes kaikki muut Kornin perustaneet tyypit, jotka soittivat silloin funk rock -yhtyeessä nimeltään LAPD. Minä vain hengailin mukana, join kaljaa ja pohdin elämää. Muut olivat todella innoissaan Red Hot Chili Peppersistä ja Faith No Moresta, mutta minua ne eivät kiinnostaneet yhtään. Aloin kuitenkin hiljalleen ymmärtää Faith No Morea ja lopulta se muutti täysin käsitykseni siitä, miltä metallimusiikki voi kuulostaa”, Head muistelee.

”Muistan, miten Fieldy [Korn-basisti] herätti koko talon joka ikinen aamu laulamalla We Care A Lot -biisiä. Joka aamu hän ulvoi, ’whoa whoa uh oh!’ Olimme tulla hulluiksi, mutta siitä jäi hauska muisto. Faith No More ja Chuck Mosley olivat iso osa elämäämme niihin aikoihin.”

”Meidän täytyy ottaa opiksi kaikesta tästä. Menetämme aivan liian monia ihmisiä tälle riippuvuudeksi kutsutulle sairaudelle. Se on vitsaus, joka niittää monia läheisiämme ja sen on tultava loppuun! Pyydän, hankkikaa apua, oli ongelmanne mikä tahansa. Ottakaa yhteys Luojaan joka päivä.”

Korn myös jakoi viikonloppuna Facebook-sivuillaan Mosleyn muistolle yhtyeen coverin We Care A Lot -kappaleesta, joka äänitettiin Metal Hammer -lehden erikoisnumeron kylkiäisenä julkaistulle levylle 2016.