Korn-laulaja suitsuttaa ”rockjumalaansa” Ozzy Osbournea – ”Hän opetti minulle paljon musiikkibisneksestä”

Jonathan Davis.

Korn-solisti Jonathan Davis vieraili hiljattain BBC:n The Rock Show With Johnnie Walker -ohjelmassa kertomassa omia ja yhtyeensä kuulumisia. Show’hun kuuluvassa Rock God -osiossa miestä pyydettiin nimeämään oma ”rockjumalansa”, joksi paljastui Black Sabbath -legenda Ozzy Osbourne.

”Rakastan Ozzya. Ensinnäkin hän otti meidät ensimmäiselle isolle areenarundillemme. Hän ojensi minulle ensimmäisen kultalevyni. Hän opetti minulle paljon musiikkibisneksestä. Hän otti minut lämppärikseen parille Ozzfestille Kornin kanssa ja vielä soolonakin.”

”Rakastan Ozzyssä sitä, että kun kuulet hänen laulavan, tunnistat hänet parissa sekunnissa”, mies jatkaa. ”Black Sabbath auttoi keksimään koko heavy metalin.”

”Muistan kuulleeni Ozzya ensimmäisen kerran kun olin 12- tai 13-vuotias, juuri kun MTV oli lyömässä läpi. Enpä silloin tiennyt, että rundaisin hänen kanssaan kymmenen vuotta myöhemmin.”

”Hän on Pimeyden prinssi”, Davis summaa. ”Kaikki mitä olet kuullut, ovat hienoja tarinoita. Ovatko ne totta vai eivät? Kuka siitä välittää? Ne ovat vain osa Ozzyn legendaa. Lisäksi rakastan hänen ääntään. Rakastan hänen mollimelodioitaan. Katsoin häntä ylöspäin. Minulla ei ollut esikuvia, sillä en kuulunut rockskeneen. Niinpä ohjauduin hänen puoleensa.”

Kornin The Nothing -albumi ilmestyi syyskuun 13. päivä. Ozzy puolestaan toipuu rankasta vuodestaan ja valmistautuu palaamaan esiintymislavoille ensi vuoden alusta alkaen.