Korn-solisti kertoo hittilevyllä laulutuottajana toimineen Ross Robinsonin epätavallisista metodeista – ”Se oli aivan vitun outoa”

Liika on liikaa, totesi Jonathan Davis kun Robinson iski kyntensä tämän selkään lauluja äänittäessä.
12.9.2022 18:20

Ross Robinson on tuottaja, jota pidetään yhtenä nu metal -soundin avainhenkilönä. Hän tuotti sekä Kornin että Slipknotin kaksi ensimmäistä pitkäsoittoa, Sepulturan Rootsin sekä muun muassa Limp Bizkitin ja Machine Headin levyjä 1990-luvun loppupuolella.

Robinson tunnetaan myös tuottajana, joka puskee artisteja eteenpäin välillä hyvinkin kyseenalaisin metodein. Tästä käy hyvänä esimerkkinä Metal Hammer -lehden tuore haastattelu, jossa Korn-laulaja Jonathan Davis paljastaa, millaisia keinoja Robinson käytti tämän toimiessa Davisin laulutuottajana ja -valmentajana bändin kolmannella pitkäsoitolla, Follow The Leader -menestyslevyllä.

”Kun äänitimme Freak On A Leashia, Ross upotti kyntensä suoraan selkääni!” Davis parahtaa.

”Se oli aivan vitun outoa. Kun se tapahtui, ajattelin vain, että nyt minulle riittää, tämä on vitun typerää.”

Meininki oli toisaalta sekavaa myös bändinkin osalta, sillä yhtye käytti levyn äänitysten aikana pelkästään alkoholiin yli 60 000 dollaria.

”Kaikki olivat aivan sekaisin. Alkoholisteja narkkareita… Mutta me olimme vain kakaroita, jotka elivät rock ’n’ roll -unelmaansa ja juhlivat kunnolla”, Davis nauraa.

Sekoilusta ja kummallisista työmetodeista huolimatta levy saatiin tehtyä ja se nosti Kornin lopullisesti isoon liigaan. Freak On A Leashista tuli megahitti ja sen musiikkivideo palkittiin kahdella MTV Video Music Awards -palkinnolla sekä Grammy-pystillä.

Lisää luettavaa