Kornin hurjat nuoruusvuodet: yli 80 000 dollaria päihteisiin yhden levyn äänityksissä

Kornin veijarit lienevät vanhetessaan seestyneet, mutta 1990-luvulla bändillä meni lujaa. Näin kertoo yhtyeen alkutaipaleen rumpali David Silveria, joka puhui kalifornialaisen 96.7 KCAL-FM -radioaseman haastattelussa vuonna 1998 julkaistun Follow the Leader -albumin äänityksistä. Haastattelun nosti tekstimuodossa esille Blabbermouth.

Noihin aikoihin raskaan rockin trendit olivat kääntymässä vahvasti nu metal -aikakautta kohti, ja Korn oli yksi uuden aallon lipunkantajista. Niinpä yhtye sai rymytä mielin määrin, kunhan tuotti sopivan rupista musiikkia levy-yhtiön kaupattavaksi. Follow the Leaderista kehkeytyikin yhtyeen kaupallinen läpimurtolevy, joka nousi ilmestyessään Billboard-listan ykköseksi.

”Kun teimme Follow the Leaderia, kaikki oli silkkaa kaaosta”, Silveria muistelee.

”Vuokrasimme kämpän Hollywoodista, ja pidimme siellä bileitä jokaisen studiopäivän iltana. Talon takapiha oli aidattu, ja kun porukka joi olutta, yllytimme kaikkia heittämään tölkkinsä parvekkeelta pihalle. Kun lopetimme äänitykset, se koko takapiha oli metrin paksuisen tölkkimeren peittämä.”

Siinäpä savottaa sille onnettomalle, joka sai tehtäväksi viedä tölkit kierrätykseen. Bändin ilonpito ei tietenkään ollut ilmaista.

”Jos muistan oikein, käytimme budjetistamme 85 000 dollaria viinaan ja muuhun sellaiseen”, Silveria sanoo.

Ei hullummin. Keskiverron suomalaisen major-julkaisun koko äänitysbudjetti on nykyään tiettävästi alle 20 000 euroa, eli siitä osviittaa siihen, millaista meininkiä alalla oli ennen vanhaan.