Koronavirus saattoi viedä Marianne Faithfullin laulukyvyn loppuiäksi

18.1.2021 11:52

Marianne Faithfull on sitkeä sissi. Aiemminkin monenmoisista terveyshuolista kärsinyt laulaja sairastui viime keväänä Covid-19-viruksen aiheuttamaan keuhkokuumeeseen, ja hetken näytti jo siltä, että musiikkilehdissä jouduttaisiin pian kirjoittamaan muistokirjoituksia. Toisin kuitenkin kävi, ja nyt Faithfull valmistautuu julkaisemaan tartuntansa alla äänittämänsä albumin. Warren Ellisin myötävaikutuksella tehty She Walks in Beauty ilmestyy 30. huhtikuuta.

Siinä tulivat hyvät uutiset. Huonot uutiset ovat sitten sellaisia, että tämä saattaa olla Faithfullin viimeinen levy. The Guardianille antamassaan haastattelussa artisti kertoo, että koronavirus vauroitti hänen keuhkojaan siinä määrin, ettei hän kenties kykene laulamaan enää koskaan.

”Olisin todella surullinen, jos niin todella kävisi”, Faithfull sanoo.

”Lohdullista kyllä uskon ihmeisiin. Eräs erittäin mukava lääkäri sanoi minulle, etteivät keuhkoni kenties koskaan toivu kunnolla. Lopputulos on tämä: voi olla, etteivät ne koskaan parane, mutta kenties ne ihmeen kaupalla sittenkin paranevat.”

”En tiedä, miksi uskon ihmeisiin. Niin vain teen. Ehkä minun täytyy uskoa, kun ottaa huomioon, millaisen matkan olen tehnyt ja mitä kaikkea olen eläissäni kokenut.”

Voimia nyt Faithullille, toivotaan että tilanne vielä helpottaa. Lisätietoja tulevasta levystä löytyy täältä.

Lisää luettavaa