Korpiklaanin uusi levy sai nimen ja julkaisupäivän – luvassa ”pykälän verran nopeampia tempoja vanhan Korpiklaanin tapaan!”

18.12.2023 21:23

Folk metal -suuruus Korpiklaanilla on mitä mainioimpia uutisia faneilleen. Yhtye on nimittäin julkistanut tulevan albuminsa nimen ja julkaisupäivän. Lisäksi bändi lähtee ensi vuonna pitkälle kiertueelle.

Yhtyeen järjestyksessään 12. pitkäsoitto Rankarumpu näkee päivänvalon huhtikuun 5. päivä 2024.

”Aina kun alan kirjoittamaan jotain uutta, materiaali löytää oman polkunsa ilman pakottamista. Kappale vain nousee jostain syvältä sisältäni täysin luonnollisesti”, laulaja-kitaristi Jonne Järvelä kertoo ja jatkaa: ”Kuitenkin, kun Rankarumpu-albumin materiaalit alkoivat muodostumaan, asetin itselleni tavoitteen. Pari aikaisempaa levyämme, erityisesti Kulkija, olivat kokonaisuutena hitaampia. Tällä kertaa halusin hyödyntää pykälän verran nopeampia tempoja – vähän kuin vanhan Korpiklaanin tapaan!”

Mukana albumilla ovat myös yhtyeen uudet vakijäsenet, viulisti Olli Vänskä sekä haitaria soittava Sami Perttula.

Korpiklaani esiintyy helmi- ja maaliskuun taitteessa Iso-Britanniassa 16 keikan verran Alestormin ja Heidevolkin kanssa. Sen jälkeen orkesteri suuntaa albumin julkaisukeikoille Meksikoon, josta tie vie Pohjois-Amerikkaan. Kiertuekaravaanissa kulkevat mukana Visions Of Atlantis sekä Illumishade. Kesän festarikeikkojen jälkeen on luvassa Euroopan-kiertue kera In Extremon sekä Rauhbeinin. Kattavan listauksen kiertuepäivämääristä voit käydä tarkastamassa täältä.

Lisää luettavaa