Kotimainen progemetalliyhtye Simulacrum kumartaa Robocopin suuntaan – katso tuore video

Kappale on ensimmäinen singlelohkaisu tulevalta Genesis-albumilta.

Kotimainen progemetalliyhtye Simulacrum julkaisee 12. helmikuuta 2021 uuden albuminsa Genesis. Levyn julkaisijana toimii maineikas italialainen Frontiers-levy-yhtiö. Yhtye kuvailee yhdistelevänsä levyllä 70-luvun progen kulta-aikojen melodia- ja harmoniatajua moderniin, turpiin vetävään lähestymistapaan. Ensimmäisenä maistiaisena levyltä on julkaistu single Nothing Remains, jonka musiikkivideo on kunnianosoitus vuoden 1987 scifi-elokuvaklassikolle.

Nothing Remains on kovaa iskevä ja nopeatempoinen progressiivinen metallikappale. Yritin kunnioittaa joitain varhaisimpia musiikillisia vaikuttajiani, kuten Metallicaa, Megadethiä ja Slayeriä, ja sen kuulee muun muassa pääriffissä sekä soolojen välisessä thrash metal -ryöpyttelyssä”, kuvailee kappaleen kirjoittanut kosketinsoittaja ja perustajajäsen Christian ”Chrism” Pulkkinen.

”Ohjaajamme Esa Jussila teki Netflix-sarjan tasoista jälkeä visiomme kanssa. Videon tarina on kunnianosoituksemme Robocopille. Versiossamme naissotilas värväytyy kyberneettiseen kehomodifikaatioon ja kadottaa osan minuudestaan jokaisen päivityksen myötä. Videon lopussa näemme sen pienen osan, mitä hänen inhimillisyydestään on jäljellä, kun hän säästää kapinallistaistelijan hengen.”