Kotimaisen musiikin kunniagalleria avautuu – Helsingissä avaa torstaina ovensa uusi musiikkimuseo

Musiikkimuseo Fame.

Torstaina 17.10. avautuu Helsingin Pasilassa uusi kauppakeskus Tripla, ja tämä tuo mukanaan tarkastamisen arvoisia asioita myös musiikkiväelle. Kauppakeskuksen yhteydessä toimii myös Musiikkimuseo Fame, joka lupaa uudenlaista museokonseptia, jossa ”audiovisuaaliset ja virtuaaliset esitykset tarjoavat vuorovaikutteisia elämyksiä monipuolisen musiikin parissa”. Näin kertoo tiedote.

Musiikkimuseon pysyvään näyttelyyn kuuluu suomalaisen musiikin kunniagalleria, jota täydennetään vuosittain uusilla nimillä. Mukaan kelpuutetuilta artisteilta on sitten näytillä kaikenlaisia esineitä, ja avajaisissa voi ihmetellä esimerkiksi Reino Helismaan vuonna 1942 hankkimaa akustista kitaraa, Katri Helenan Euroviisuissa käyttämiä esiintymisasuja vuosilta 1979 ja 1993 sekä aarteita Hurriganes-keräilijän kokoelmista. Myös Juice Leskisen, Toivo Kärjen ja Dallapé-yhtyeen kamppeita on näytillä.

Lisäksi Aalto-yliopiston professori Tapio Lokki ja äänittäjä Enno Mäemets ovat luoneet Bright- ja Genelec -yhtiöiden kanssa äänikollaasin, jolla ”havainnollistetaan erilaisten soitinten ja äänten roolia taidemusiikin sointikuvassa ja harmonis-rytmisessä kudoksessa”. Syvälle sointihuumaan -huoneessa voi tiedotteen mukaan kuunnella sinfoniaorkesterin, kuoron ja sotilassoittokunnan musiikkia sellaisena kuin se soi Musiikkitalon konserttisalissa kapellimestarin paikalla.

Museovierailun yhteydessä voi myös kokeilla, millaista on esiintyä tunnetuimmilla suomalaisestradeilla suuren yleisön edessä. Tanssistudiossa voi puolestaan heittäytyä musiikin vietäväksi ison näytön äärellä.

Musiikkimuseo Fame on auki joka päivä aamuyhdeksästä iltayhdeksään. Museoon voi ostaa lippuja ennakkoon Lippupisteestä.