Kotiteollisuudelta tuleva harvinaisuus ja pientä huilausta

Tiivistä syyskiertuetta tahkoava Kotiteollisuus julkaisee Kuollut kävelee -ep:n 18. marraskuuta. Tuleva paketti on samantyyppinen kuin yhtyeen taannoinen Kummitusjuna-ep. Laitoksesta tuotetaan vain viidentuhannen painos, joten siitä on tulossa vähintään pienimuotoinen keräilyharvinaisuus. Ainakin siitä päätellen, että Kummitusjuna loppui kaupoista pikavauhtia.

– Ep:llä on kolme ennenjulkaisematonta studiobiisiä sekä neljä livevetoa MTV 3 Maxin Stagelta viime keväältä. Muun muassa Satu peikoista julkaistaan viimein sellaisena versiona, jossa Tuomas Holopainenkin on mukana. Rehellisyyden nimissä on kyllä sanottava, ettei se liveversio ihan nappisuoritus ole, mutta ihan hauska kuitenkin, Jouni Hynynen kertoo.

– Kaksi studiobiiseistä on ylijääneitä biisejä Ukonhaudan sessioista ja se kolmas on Eppu Normaali -coveri Sotakoiran sessioista. Sitten ep:llä on vielä ns. video-osio, jossa on Mahtisanat, Taivas tippuu, Taivaankaunis sekä Pää kylmänä –videot.

Hynynen myös vahvistaa yhtyeen ottavan ensi vuoden huomattavasti esimerkiksi kuluvaa aikakautta rauhallisemmin. Tai no; ehkä.

– Ep:n jälkeen seuraavaa julkaisua saakin odottaa vähintään semmoiset puolitoista vuotta. Olen tosin aloittanut jo uusien biisien teon, mutta niistä nyt ei vielä tiedä, että tuleeko niistä mitään. Mutta yritys ja intokin on pienen biisintekotauon jälkeen kova. Aikaa on ainakin kivasti, sillä studioon me menemme aikaisintaan vuoden 2010 syksyllä. Oikeastaan koko ensi vuoden alkupuoli menee aika pitkälti uuteen materiaaliin keskittyessä. Aion olla vain himassa ja rämpyttää kitaraa. Keikkoja tosin tehdään, mutta ei todellakaan montaa. Uskoisin, että ensi vuonna niitä heitetään vain kymmenisen kappaletta, jos sitäkään. Tai eihän sitä tiedä, meillä kun on tapana muuttaa suunnitelmia pienen joutenolon jälkeen. Eihän sitä himassakaan jaksa montaa kuukautta putkeen olla.

Entä sitten aikaisemmin uutisoitu "mahdollinen osallistuminen" Killing Joke -yhtyettä kunnioittavalle tribuuttilevylle?

– Tästä odotellaan vieläkin lopullista varmistavaa tietoa. Tuottaja Mikko Karmilan saamien tietojen mukaan asian pitäisi selvitä ihan lähiaikoina.

Ep:n biisilista näyttää tällaiselta:

1. Loveen langennut (leikattu versio)
2. Jäälintu
3. Poissaolevalle ystävälle
4. Hunninkolla
5. Isä meidän (live)
6. Ukko perkele (live)
7. Minä olen (live)
8. Satu peikoista (live)

www.kotiteollisuus.com