Kouvolaan suunnitellaan taideteosta Twist Twist Erkinharjun kunniaksi – ”Synonyymi suomalaisen raskaan rockin rumpalille”

Ajatus sai alkunsa Tomi Päiväläisen ja Jussi Järvisen puhelinkeskustelusta.
31.5.2022 12:24

Muun muassa Peer Güntistä, Leningrad Cowboysista, Los Bastardos Finlandesesista ja MegaSnakesta tutulle rumpali Teijo ”Twist Twist” Erkinharjulle ollaan suunnittelemassa taideteosta Kouvolan ydinkeskustaan, uutisoi Kouvolan Sanomat.

Ajatus kunnianosoituksesta syntyi, kun Pohjois-Kymen musiikkiopiston rumpujen soiton opettaja Tomi Päiväläinen ja muun muassa Lasten Hautausmaa -yhtyeessä soittanut Jussi Järvinen keskustelivat vuodenvaihteessa puhelimessa ja juttukumppanit innostuivat kehumaan Erkinharjua kilpaa. Pian hanketta ajamaan koottiin työryhmä, johon kuuluvat Päiväläisen ja Järvisen lisäksi taideteoksen suunnitteleva kuvataiteilija Jonne Pitkänen sekä tiedottaja Maiju Liikka.

Hankkeella on myös lukuisten kulttuurivaikuttajien tuki. Poikilo-museolle toimitetussa hankkeen esittelymateriaalissa teoksen puolesta puhuvat muun muassa Mato Valtonen, Soundinkin sivuilta tuttu toimittaja-muusikko Pekka Laine, The Flaming Sideburns -rumpali ja toimittaja Jarkko Jokelainen sekä Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen.

”Twist Twist Erkinharju on synonyymi suomalaisen raskaan rockin rumpalille. Hänen legendansa on rakentunut paitsi musiikillisista ansioista – raskaasta mutta elävästä soittotyylistä – myös siitä, että hän on aina hiffannut show’n merkityksen. Tässä meillä on näyttävien tuplabasarien takana kiihkeästi heiluva, hyvien tarinoidenkin päälle ymmärtävä mies, jolla on kaiken lisäksi skenen komein nimi. Vaikutus on taattu ja kauaskantoinen”, Meriläinen perustelee.

Kuusankoskelaislähtöinen Twist Twist itse on luonnollisesti aiheesta erittäin otettu.

”Kyllähän tällainen ikämiehen itsetuntoa hivelee. Harvoin rokkijätkille on taideteoksia suunniteltu”, Erkinharju toteaa Kouvolan Sanomille, mutta muistuttaa, ettei hankkeen toteutuminen ole vielä varmaa.

Lisää luettavaa