Kovaa ajoa murhafolkin maailmassa! – Taimisen povarista löytyy uusia musiikillisia kujeita

Taiminen-taiteilijanimellä operoiva Ari Taiminen tunnetaan muun muassa Viikatteen, Koljosen Tiekiistan ja ATK:n kitarataiturina.

Taiminen on jo aikaisemmin julkaissut muun muassa rockin ja bluesin maailmoissa viihtyviä kappaleita, mutta nyt on vuorossa jotakin muuta.

– Tosiaan, tällä kertaa vuorossa on folkahtavampaa kamaa, tarkemmin sanottuna surmafolkia, sanoo Taiminen.

– Tuoreen Väärä mies -kappaleen idea nousi erään rakkaustarinan palaneista perustuksista. Joskus ne elämän valinnat eivät vaan osu oikeaan… Mutta häitä ei peruttu ja ja jälki on sitten sen mukaista.

Aiemmilla sinkkulohkaisuilla Ari Taiminen on rumpuja lukuun ottamatta soittanut kaikki instrumentit itse, mutta nyt tahtimestari Ohto Pallas saa seuraa kontrabasisti Antti Kivimäestä.

– Syy tämän bändimuotoisemman meiningin taustalla on yksinkertaisesti se, että tässä on selkeästi kaipuuta takaisin treenikämpälle ja oikeaan studioon. Tuli sellainen fiilis, että yksin on vähän tylsää näpertää. Ja onhan se niin, että kun hommassa on oikeat soittajat mukana, niin lopputuloskin elää ja hengittää ihan eri tavalla, nyökkää Taiminen.

– Tosiaan, Ohton lisäksi mukana on vanha bändikaverini Pikku Kukka -yhtyeen ajoilta, eli Kivimäen Antti. Antti on soittanut pitkään bassoa muun muassa Asan yhtyeessä, joten hän on toisin sanoen ammattimies, mutta häneltä löytyy myös tällaiseen touhuun tarvittavaa pelimannihenkeä. Mataliin taajuuksiin halusin nimenomaan kontrabasson, koska se toimii tällaisessa musiikissa sähköbassoa paremmin.

– Kerrottakoon myös, että ajatuksena on se, että tulevalle pitkäsoitolle ei tule yhtään sähköistä soitinta vaan kaikki tallennetaan laittamalla mikrofoni eteen ja sitten ”ajetaan kovaa”. Tämä ei tarkoita sitä, että olisin kyllästynyt sähkökitaraan vaan kyseessä on enemmänkin piristävä vaihtelunhaluisuus.

Entä miltä suunnitelma pitkäsoiton suhteen näyttää?

– Uutta ”Folk-Taimista” löytyy Väärän miehen lisäksi kolme kappaletta, ja ne ovat tällä hetkellä miksattavana. Ajatus on sellainen, että tämän vuoden aikana äänitetään samalla porukalla loputkin levyn biisit. Kokonainen albumi tulee sitten julki ensi vuoden puolella!