PIKKU KUKKA: Pois ympäröivä maa

PIKKU KUKKA
Pois ympäröivä maa
Pyramid

Pikku Kukka -yhtyeen mykiössä ovat koskettimilla leikittelevät, erottamattomasti yhteen laulavat Emilia Norppa ja Lotta Savolainen. Heidän ympärillään ovat värikkäinä terälehtinä bändisoundia hyvin aktiivisesti koristeleva kitaristi Ari Taiminen sekä joustava komppipari Erkka ja Tomi. Tuttavallisen lyyriset sanoitukset ja duettolaulannan selväsanaiset painotukset tuovat pintapuolisesti mieleen Ultra Bran feminiinisen svengin. Sovitukset ja soitinnukset ovat kuitenkin etäällä Kerkko Koskisen vaskivahvisteisesta euroviisupaatoksesta ja vielä kauempana kumoushenkisestä agitprop-nostatuksesta.

Pikku Kukan juurimultina ovat ennemminkin 1970-luvun strengiläiset hippisävyt ja viattomimman kotoprogen soundit avaruusääniä ja jännittäviä tahtimutaatioita unohtamatta. Kappaleiden rakenne vaihtelee hennoista pianolaulelmista villimpään rockiin. Kaikissa tyylilajeissa yhtye rönsyilee yksimielisen eheästi yli kasvualustojen ja möyhii tavanomaiset asetelmat oman joustavan profiilinsa mukaisiksi.

Vapauttavan vireiden kosketinkuvioiden ohella Taimisen mureasoundinen kitara liehittelee naisääniä kautta linjan erittäin maukkaasti, sulavan melodisesti ja vaihtelevin roolein. Viikatteen vakaa rautalankaklinikka on antanut hänelle oivan pohjan Les Paulin laulattamiseen äijäkööriä herkemmissäkin kuviossa.