Kovaa kannanottoa Englannista: Israelin konflikti saa jopa Pink Floydin yhdistymään

7.10.2016 13:40

Pink Floydin kolme elossa olevaa jäsentä ovat päättäneet pistää keskenäiset erimielisyytensä syrjään ja yhdistää voimansa Gazan tueksi. David Gilmour, Nick Mason ja Roger Waters esittivät Pink Floydin virallisella Facebook-sivuilla tukensa Women’s Boat to Gaza -ryhmälle, jonka jäsenet Israelin merivartiosto pidätti purjehduksella Barcelonasta Gazaan vastalauseena Israelin toimille Gazassa.

Uutta musiikkia tai yhteistä esiintymistä David Gilmourilta, Nick Masonilta ja Roger Watersilta ei fanien harmiksi ole luvassa. Bändin edellinen yhteiskeikka nähtiin vuonna 2005 Lontoon Live 8 -konsertissa. Facebook-sivuilla julkaistu ilmoitus oli bändin jäljellä oleville jäsenille vain poliittinen kannanotto.

Israelin merivoimat pysäyttivät Women’s Boatin ja pidättivät sen miehistön aiemmin tällä viikolla. Poliittinen aktivismi ei ole Pink Floydille uutta, sillä on yhtye ottanut kantaa poliittisiin ilmiöihin ja epäkohtiin sanoituksissaan uransa alusta saakka. Roger Waters on ajanut palestiinalaisten asiaa ja Israelin vastaista boikotointia vierailtuaan Israelissa 2005, The Guardian kertoo.

"Pink Floyd reunites to stand with the Women of the Gaza Freedom Flotilla"

David Gilmour, Nick Mason and Roger Waters…

Julkaissut Pink Floyd 6. lokakuuta 2016

 

Lisää luettavaa