Kovaa menoa Kaliforniassa: Los Angelesissa saatetaan kieltää yleisötapahtumat jopa vuodeksi

16.4.2020 08:52

Kun Suomessa mietitään, mikä on tulevan festarikesän kohtalo, kantautuu maailmalta vielä hurjemman mittaluokan uutisia. Los Angeles Times uutisoi, että Los Angelesissa saatetaan kieltää kaikki yleisötapahtumat – konsertit, urheilutapahtumat, mitä näitä nyt on – aina siihen asti, kunnes nykyiseen koronavirusvitsaukseen saadaan rokote.

Asiantuntijoiden ennusteissa on esitetty veikkauksia, että rokote saataisiin kenties kehitettyä joskus ensi vuoden aikana, mahdollisesti syksyllä 2021. Los Angelesissa oltaisiin siis ilman elävää musiikkia kenties jopa puolentoista vuoden ajan. ”Suuria kokoontumisia, kuten konsertteja tai urheilutapahtumia, ei ehkä voida sallia kaupungissa ainakaan vuoteen”, on Timesin mukaan suora lainaus pormestari Eric Garcettilta. Huh.

Mitä Suomeen tulee, Helsingin Sanomien tuoreen artikkelin mukaan kotimaiset festivaalijärjestäjät odottavat nyt hallituksen ohjeistuksia kesäajalle. Mikäli järjestäjät peruisivat tapahtumat ilman pakottavaa syytä, kuten viranomaisten suoraa määräystä, tästä seuraisi kohtuuttoman raskaita taloudellisia seuraamuksia. Aihetta käsitellään myös toverimediamme Rumban tuoreessa kommenttijutussa, lukekaa se tästä.

Lisää luettavaa