Kovaksi ovat ajat menneet – Queensrÿche-laulajan mukaan bändeillä ei ole enää varaa vuoden keikkataukoihin

Geoff Taten vuonna 2012 Queensrÿchessä solistina korvannut Todd La Lorre kertoili Eclectic Artsille yhtyeen kuulumisia ennen maaliskuun 19. päivän Washingtonin-keikkaa. Haastattelussa vokalisti otti muun muassa kantaa musiikkibisneksen nykyiseen tilaan, jossa yhtyeillä ei miehen mukaan ole enää mahdollisuutta levyttämisen kannalta tarpeellisiin taukoihin.

– Vanhat hyvät ajat, jolloin oli mahdollista ottaa kokonainen vuosi taukoa keikkailusta albumin tekoa varten ja elää mukavasti levymyynnillä ovat kaukana takanapäin. Voit toki edelleen tienata tekijänoikeuksilla kohtuullisesti, mutta et enää entiseen malliin. Et myy miljoonia, eikä kukaan yllä enää kultakantaan, paitsi pop-artistit, mies synkistelee ja jatkaa:

– Meidän täytyy siis yrittää löytää aikaa materiaalin työstämiseen rundeilla ja siitä valitettavasti muodostuu eräänlainen kierre… luulenkin että teemme vastaisuudessa levyn kahden vuoden välein, koska kun otat huomioon albumin promotoimiseen ja sen tiimoilta kiertämiseen kuluvan ajan, sitä ei vain muutoin riitä kunnolliseen studiotyöskentelyyn.

Aika tuntuisi miehen mukaan olevan muutenkin kortilla kiireisen bändin arjessa:

– On todella vaikeaa löytää sopivia välejä treenejä varten kun keikkailet jatkuvalla syötöllä ja pääset kotiin vain viikoksi pariksi kerrallaan. Meillä on omatkin elämämme ja toivomme yleisömmekin ymmärtävän sen. Me työskentelemme heille, mutta meillä on kuitenkin perheemme ja muut henkilökohtaiset juttumme. Luotamme kuitenkin tekemisiimme täysin ja kaikki on sujunut tähän saakka varsin mallikkaasti.

Queensrÿche on julkaissut La Torre keulillaan tähän mennessä kaksi albumia, vuoden 2012 Queensrÿchen ja viime vuonna ilmestyneen Condition Hümanin.

Katso Eclectic Artsin haastattelu tästä: