Kuinka käy U2-miekkosilta Abba? Tällaistakin kuultiin hiljattaisessa BBC:n lähetyksessä

16.3.2023 21:45

U2:n Bono ja The Edge vierailivat hiljattain BBC Radio 2:n Piano Room -ohjelmassa.

Miekkoset julistivat show’ssa rakkauttaan Abbaan ja coveroivat ruotsalaislegendojen S.O.S. -klassikon sekä oman Vertigo-hittinsä orkesterin säestyksellä BBC Maida Vale -studiolla.

”Olemme tämän skandinaavisen bändin suuria faneja ja arvostamme heidän työtään ja sitä, miten se kasvoi vuosien myötä. Olemme myös Bee Geesin faneja, mitä ihmiset eivät osaa kuvitellakaan. Olemme monien, ei-niin trendikkäinä nähtyjen hienojen laulunkirjoittajien faneja, me vain arvostamme heidän työtään”, The Edge sanoo.

”Sanoin yhdelle sellistille tänään, että minulla ei ollut pokkaa myöntää [Abba-fanitusta] kun olin 16-vuotias ja punk-skenessä”, Bono lisää. ”Mutta pääsin Bee Geesiin asti ja olin valmis tunnustamaan Massachusettsin ja Tragedyn hienouden. Ne ovat ihan hullun hyviä. John Lennon myönsi rakastavansa Bee Geesiä. Mutta on olemassa vähän sellaista machoa, ’en halua myöntää pitäväni Abbasta’ -meininkiä. Mutta sanonpa vain sen, että ne ovat vain parempia biisejä.”

Kaksikko jutusteli myös huomenna ilmestyvästä Songs of Surrender -albumista ja siitä, kuinka se nivoutuu yhteen Bonon Surrender – 40 laulua, yksi elämä -elämäkerran kanssa.

”Se oli vähän opportunistista, sillä olimme pyöritelleet ajatusta akustisesta albumista jo jonkin aikaa”, The Edge sanoo. ”Mutta kun Bonolta tuli kirja ja siinä oli 40 lukua, tuumimme että hetkinen, tässähän on oma sisäinen riimitelmänsä jota voimme käyttää. Joten kiedoimme molemmat löyhästi yhteen – 40 lukua kirjassa ja 40 kappaletta levyllä. Mutta ne eivät vastaa täsmällisesti toisiaan.”

”Heittelimme Edgen kanssa ilmoille ajatusta, että ’intiimiys on uutta punk rockia'”, Bono lisää. ”Ja tiedän että sen sanominen BBC:llä on vähän suurellista, mutta mielestäni tällä hetkellä kaikkein vaarallisin musiikki on kaikkein haavoittuvinta. Ja me päästämme rakastamamme artistit elämiimme tavoilla, joilla emme aina vastaanota lähimpiä ystäviämme tai rakastajiamme.”

Alla The Edgen ja Bono näkemys Abba-hitistä. Sen alapuolella puolestaan Vertigo.

Lisää luettavaa