Kuinka toimii kirjasto keikkapaikkana? Olavi Uusivirta näyttää mallia

Hiljaisuuden tyyssijana tunnettu kirjasto toimii yllättävän hyvin myös keikkapaikkana. Tampereen kirjastossa livekeikkoja järjestetään säännöllisesti.

Olavi Uusivirta esitteli uuden biisinsä Rakastajat Tampereen pääkirjastossa, jossa hän esiintyi Metso LIVE -tapahtumassa 20. lokakuuta. Kappale syntyi viikkoa aikaisemmalla Tampereen esiintymisellä soundcheckin yhteydessä jammaillessa Yo-talolla. Toinen pääkirjastossa kuultu erikoisuus on Tuulen tiellä, jota ei ole levytetty ainakaan vielä.

Tampereen pääkirjaston Metso LIVE –tapahtumissa artistien kanssa keskustellaan etenkin kirjallisuus- ja musiikkisuosikeista, jonka jälkeen kuullaan heidän tuotantoaan artisteille vapaat kädet antaen. Vierailemassa ovat käyneet esimerkiksi 22-Pistepirkko, Aino Venna, PULSE – The Finnish Tribute to Pink Floyd ja Samae Koskinen.

Tamperelainen rockyhtye Risto, jota Uusivirtakin peukuttaa, saapuu Metso LIVE:n vieraaksi 15. joulukuuta. Artistien esitykset ja haastattelut ovat katseltavissa Tampereen kaupunginkirjaston Youtube-kanavalta, jos paikan päälle ei pääse musiikista nauttimaan.

Alla Olavi Uusivirran herkkä liveveto Rakastajat. Sen lisäksi soittolistalta löytyy kuusi muutakin biisiä, sekä pitkä haastattelu.