”Kuka v*ttu sinä olet? Miten niin kaupallistuimme? Soitan sitä mitä haluan!” – Mastodon-kitaristi vähät välittää fanien kritiikistä

Heavy-jätti Mastodon on onnistunut hämmentämään kovemman linjan kuuntelijaansa uutuusalbumillaan ja aivan erityisesti siltä irrotetulla Show Yourself-kappaleella. Kyseinen biisi on nimittäin monien Internetissä vaikuttavan fanin mielestä liian keveä ja suoraviivainen oikeaoppiseksi Mastodon-ralliksi. Yhtyeen kitaristi Bill Kelliher ei kuitenkaan ole reaktioista huolissaan – päinvastoin. Mies nimittäin lataa tuoreessa Noiseyn haastattelussa suorat sanat yhtyeettään kritisoivista faneista.

– Bändissämme on hienoa se, että olemme aina voineet soittaa sitä, mitä haluamme. Emme ole koskaan allekirjoittaneet sopimusta, jossa sovimme olevamme pelkkä heavy metal-, death metal- tai crust punk -yhtye lopun ikäämme. Fanimme ovat aivan hulluja. He analysoivat jokaisen helvetin nuotin ja sanan, kuka laulaa mitäkin, miksi tämä kappale ei kuulosta samalta kuin edellinen, miksi tämä kappale on surkea ja erilainen.

– Yritän keksiä riffejä, ideoita ja kappaleita tehdäkseni vaikutuksen Troyhin, Brentiin tai Branniin. En yritä tehdä vaikutusta Hemmo Paskiaiseen Facebookissa. En välitä paskaakaan. Se pitää meidät liikkeellä. On aina hauskaa lukea netti-kommentteja siitä, kuinka uhrasimme itsemme kaupallisuuden alttarilla kappaleilla kuten Show Yourself. Kuka v*ttu sinä olet? Miten niin kaupallistuimme? Soitan sitä mitä haluan! Teen helkkarin poppilevyn, mikäli mieleni tekee. En ole tilivelvollinen kuin bändikavereilleni… ja vaimolleni.

– On ihmisiä, jotka seuraavat Mastodonia Facebookissa ja puhuvat vain paskaa. Yrittävätkö he olla vain viileitä? Ajattelen heti finninaamaisia 14-vuotiaita istumassa koneella kalsarisillaan. Missä sinun 17 vuotta toiminut bändisi on? Missä on kolminkertaisen Grammy-häviäjän plakaattisi?

Sillä lailla.