Kulkuset helkkyköön! Tommi Läntinen ja Michael Monroe julkaisivat yhteisen joulubiisin, kuuntele

7.12.2022 11:53

Nyt ammutaankin oikein isolla tykillä! Soundin verkkotoimituksen sähköpostiin lähetettiin sellainen tulikuuma tieto, että Tommi Läntinen ja Michael Monroe ovat ryhtyneet yhdessä joululauluhommiin. Kaksikon kappalevalinta ilahduttaa: kysymyksessä on rokkikansalle tuttu Merry Xmas Everybody, jonka Slade levytti vuonna 1973. Kuuntele ylempää!

Tiedotteessa kerrotaan, että yhteinen levytys sai alkunsa varsin spontaanisti, kun sekä Läntinen että Monroe viimeistelivät levyjään Inkfish-studiolla. ”Monroe oli kopannut studion puolelta mukaansa akustisen kitaran ja sitä näppäillessään muisteltiin kaikkea hienoa, musaa, artisteja, bändejä sekä tietysti biisejä. Porukalla musadiggailtiin. Alettiin siitä sitten kelailemaan populaarimusan joulubiisejä, rockia, soulia, countrya, ihan kaikkea. Ja sitten mieleen muistui Sladen Merry Xmas Everybody!” Läntinen kertoo ja jatkaa:

”Biisi on meille molemmille ja miljoonille niin rakas, että se lähtee aina jouluisin erityisesti Briteissä valtavaan voimasoittoon. Klassikko kun on. Oli aivan mahtava fiilis. Näytettiin varmasti Tenavien Ressulta molemmat kun kurkut suorina painettiin menemään. Karheaa, kyllä, mutta sydämestä tuli. Tehtiin aiesopimus, että joskus vielä rönkästään tämä ralli livenä kansalle.”

Monroe puolestaan kertoo Sladen olevan hänelle merkityksellinen yhtye, koska se oli ensimmäinen rockbändi, jonka laulaja näki livenä. ”Vuosi oli 1973, ja olin 11-vuotias. He soittivat Töölön Messuhallissa eli nykyisessä Kisahallissa, vain parin korttelin päässä kodistani Sibeliuksenkadulla, ja konsertti tietenkin räjäytti tajuntani. Laulaja Noddy Holder otti yleisön haltuun aivan käsittämättömällä tavalla, ja hänen uskomaton äänensä iskeytyi kalloon kuin katupora! Volyymi oli jumalattoman kovaa, eikä Messuhallin huono akustiikka auttanut asiaa – korvat soivat vielä pari päivää keikan jälkeen, mutta keikka oli loistava!”

Lisää luettavaa